Mariano Soso: ”Vi är ett lag under uppbyggnad”

Under onsdagen pratade San Lorenzos tränare, Mariano Soso, litegrann om den kommande säsongen, hur han tycker att förberedelserna har varit och varför han valde att stänga av Ángel Romero efter tacklingen på Andrés Herrera. 

På fredag gör Mariano Soso sin första officiella match som huvudtränare för storklubben San Lorenzo. Det har varit många månader av förberedelser, under Corona-uppehållet, men om två dagar är det alltså dags när man möter Argentinos Juniors på bortaplan. 

”Under det här uppehållet har vi kunnat träna på defensiven, speluppbyggnaden och anfallet. Jag känner att vi är ett lag under uppbyggnad och sett ur vissa aspekter ser jag oss redan som solida”.

San Lorenzo har blandat och gett under försäsongen och därför är också förväntningarna lite lågmälda inom storklubben. Men Soso själv har stora förhoppningar inför hösten. 

”Jag har förväntningar på att turneringen ska vara konkurrenskraftig. Jag har förhoppningar om att vi ska kunna utveckla vårt spelsätt som vi arbetat på och ha chansen att vinna ända in till slutet”.  

Soso pratade även om att konkurrenssituationen inom laget är stark och att ingen är given i startelvan. Angående att Fernando Monetti, av allt att döma, kommer att ta hand om målvaktsplatsen på fredagen – kommenterade Soso såhär.

”Jag vill poängtera att det är en bra konkurrenssituation inom laget. Det finns likheter mellan olika spelares utveckling. Vad det gäller Fernando (Monetti) så har han spelat mer i träningsmatcherna än dom andre målvakterna. Men laget inför fredagen är ännu inte bestämt”. 

Avslutningsvis kommenterade även Soso anledningen till att han stängde av Ángel Romero efter att denne skadat Andrés Herrera på en träning för ungefär en månad sedan.

”Ángel hade ingen intention om att skada Herrera. Men jag valde att sanktionera honom eftersom jag ansåg att tacklingen var över gränsen”.