Lanús förbereder sig inför Sudamericana utan sin lagkapten

Under onsdagskvällen ska Lanús ta sig an brasilianska São Paulo i Copa Sudamericana och man gör det utan sin lagkapten, Lautaro Acosta. 

Efter månader utan tävlingsfotboll är det äntligen dags för Lanús vidkommande att ta sig an brasilianska São Paulo i Copa Sudamericana. Förberedelserna för det argentinska laget har annars varit bra och försäsongsmatcherna har gett ett bra kvitto på var någonstans som Zubeldías manskap befinner sig i utvecklingen.

Nu väntar ett tufft motstånd när man ska ta sig an São Paulo, som nyligen åkte ur Copa Libertadores där man bl.a. delade grupp med River Plate. Förutom att den brasilianska storklubben i grunden är ett spelskickligt lag, har man också många tävlingsmatcher i benen – vilket, som sagt, inte Lanús har. 

Zubeldía har dom flesta spelarna tillgängliga, men ett avbräck som givetvis svider lite extra är lagkapten Lautaro Acosta. Ytteranfallaren är skadad och missar såväl kvällens match – som premiären av ligasäsongen.

Annars är tränarens främsta fundering, kring startelvan, om han ska satsa på den 18-årige Franco Orozco – på Acostas plats – eller om Alexandro Bernabei ska spela där istället. Om Orozco tar den platsen är det troligt att Bernabei istället spelare som vänsterback – skulle Bernabei tar ytterplatsen lär den 20-årige vänsterbacken Brian Aguirre ta hand om försvarsplatsen.

Förmodad startelva för Lanús: Morales: Di Plácido, Burdisso, Thaller, Bernabei/Aguirre: Pérez, Belmonte, Vera: De La Vega, Sand, Orozco/Bernabei. 

Kvällens match har avspark klockan 23:15, svensk tid.