Inför säsongen hösten 2020 – Dom 10 största talangerna

Den kommande säsongen i Argentina närmar sig med stormsteg. Efter att vi har gått igenom samtliga grupper – och lag, kommer här en genomgång av dom 10 största talangerna i Liga Profesional. 

I vanliga ordning tillhör Argentina toppskiktet i världen vad det gäller att förädla – och få fram stora fotbollstalanger. Till höstens ligasäsong finns det mer än en handfull stora talanger att hålla ett extra öga på i Liga Profesional. Här kommer därför en lista på ligans tio största talanger.

  1. Julián Álvarez. River Plate. 20 år. 

Kommentar: Julián Álvarez är förmodligen den hetaste talangen i Argentina just nu. Sedan återstarten av Copa Libertadores har 20-åringen smällt in fem mål på fyra matcher och varit en av lagets absolut bästa spelare. Álvarez är redan väldigt komplett i sin spelstil och kan spela som såväl central anfallare – som ytter. 

2. Thiago Almada. Vélez Sarsfield. 19 år.

Kommentar: Det känns som att Almada har varit med hur länge som helst, men han är faktiskt bara 19 år. Har ryktats till Europas största klubbar under en längre tid tillbaka, men är alltjämt kvar i Vélez. Påminner en hel del om Sergio Agüero i sin spelstil, men har mer och mer omvandlats till en mittfältare, än en anfallare, den senaste tiden. 

3. Pedro De La Vega. Lanús. 19 år.

Kommentar: De La Vega har också varit med ett tag och har kunnat utvecklats i lugn och ro under Zubeldías ledning i Lanús. Lär ta en helt ordinarie startplats som anfallsytter under hösten och har redan, under försäsongen, sett betydligt starkare – och mognare ut än tidigare. 

4. Andres Herrera. San Lorenzo 21 år.  

Kommentar: Utan tvekan den största backtalangen i Argentinas högsta division just nu. Har etablerat sig på San Lorenzos högerbacksplats och var nära att lämna under sommaren för Europa, men valde att stanna kvar. Istället blev han skadad på träningen av Ángel Romero – en situation som blev väldigt uppmärksammad – och omskriven. Missar därför också inledningen på den nya säsongen. 

5. Agustín Urzi. Banfield. 20 år. 

Kommentar: Urzi är en teknisk och snabb yttermittfältare som påminner litegrann om Ángel Di María i sin spelstil. Spenderade karantänen i Argentina med att lägga upp videoklipp på sina sociala medier där han gjorde alla möjliga konster med en fotboll. 

6. Matías Palacios. San Lorenzo. 18 år.

Kommentar: Precis som sin tre år äldre bror, Julián, är Matías en väldigt talangfull mittfältare som har en fin passningsfot. Har fått mycket speltid under försäsongen och kommer med största sannolikhet att få många chanser under den kommande säsongen. 

7. Fausto Vera. Argentinos Juniors. 20 år. 

Kommentar: Vera ryktades bl.a. till Ajax under sommaren, men stannade tillslut kvar hos Argentinos Juniors. En duktig bollvinnare på mittfältet som har sina styrkor i det defensiva. 

8. Agustín Obando. Boca Juniors. 20 år. 

Kommentar: Seglat upp som en potentiell startspelare i Boca Juniors under återstarten av Copa Libertadores. Russo gillar Obando och har använt honom flitigt som yttermittfältare, men 20-åringen kan även spela som anfallare. 

9. Aníbal Moreno. Newell’s Old Boys. 21 år. 

Kommentar: Moreno gjorde en handfull matcher under fjolåret och visade att det finns mycket fotboll i honom. En passningsskicklig och rörlig mittfältare. 

10. Alan Velasco. Independiente. 18 år. 

Kommentar: Velasco har inte fått särskilt många chanser i seniorlaget än, men väntas få betydligt fler inom den närmaste framtiden. Independiente har höga förväntningar på anfallstalangens utveckling under dom kommande åren.