Veckans Copa Sudamericana – här är dom argentinska lagens matcher

Copa Libertadores har tagit en mindre paus efter att gruppspelet spelades färdigt under den föregående veckan – och den turneringen återkommer först i mitten av november med åttondelsfinalerna. Istället kan vi se fram emot matcher i Copa Sudamericana under dom närmaste dagarna. 

Copa Sudamericana har haft ett längre uppehåll och inga matcher har spelats i turneringen sedan Corona-pandemins utbrott. Men nu är det alltså dags igen och inte mindre än sex argentinska klubbar är kvar i turneringen. Här är matcherna som spelas under dom närmaste dagarna. 

Sportivo Luqueño – Defensa y Justicia. Onsdagen den 28 oktober klockan 23:15.

Efter att ha kommit trea i sin grupp till Copa Libertadores ska nu Defensa y Justicia och Hernán Crespo ge sig in i Copa Sudamericana. För motståndet står paraguayanska Sportivo Luqueño, som nätt och jämnt slog ut venezuelanska Mineros i den förra omgången. Här ska definitivt Hernán Crespos lag ses som favoriter till att vinna dubbelmötet. 

Lanús – São Paulo. Onsdagen den 28 oktober klockan 23:15.

Lanús fick lite av en mardrömslottning då man ställs mot São Paulo, som inte riktigt räckte till i Copa Libertadores-gruppspelet, men som är ett starkt lag och tuffar på i det inhemska ligaspelet. Lägg därtill att brassarna har många fler tävlingsmatcher i benen jämför med Lanús – som inte spelat en officiell match sedan mars månad – och det känns som att favoritskapet ligger på São Paulo. Men, med det sagt, ska man poängtera att Lanús sett fina ut på försäsongen och kommer definitivt inte att vika ner sig i första taget. 

Vélez Sarsfield – Peñarol. Torsdagen den 29 oktober klockan 01:15. 

Mauricio Pellegrino och hans Vélez fortsätter sin resa i Copa Sudamericana med att ta sig an krislaget Peñarol. Den uruguayanske storklubben har en usel säsong i hemlandet bakom sig och inte gick det mycket bättre i Copa Libertadores. Vélez känns spännande och bör ha goda chanser att ta sig vidare ifrån detta dubbelmöte. 

Unión – Emelec. Torsdagen den 29 oktober klockan 23:15. 

Ett svårbedömt Unión tar sig an ett lika svårspelat Emelec ifrån Ecuador. Här känns det nästan fördel för ecuadorianerna även om Unión säkert är sugna på att skrälla. Första mötet på hemmaplan kommer att bli avgörande för det argentinska laget om man ska han någon som helst chans till avancemang.

Independiente – Atlético Tucumán. Fredagen den 30 oktober klockan 01:30. 

Dom två sista argentinska lagen, att spela i Copa Sudamericana denna vecka, är Independiente och Tucumán som möter varandra. Independiente kommer till sin första tävlingsmatch på sex månader med mycket kaos inom föreningen i ryggen medan Tucumán saknar spets i truppen. Den spontana känslan kring detta dubbelmöte är att det kan gå lite hursomhelst. Men ska jag ge mig på ett tips tror jag att Tucumán drar det längsta strået.