Uppgifter: Di María återvänder till landslaget

Enligt uppgifter i Argentina kommer Lionel Scaloni att återigen ta ut Ángel Di María, i den argentinska truppen som väntas presenteras under dom närmaste dagarna, till VM-kvalet i november.

Att Ángel Di María lämnats utanför den argentinska landslagstruppen under en tid har väckt stor debatt i hemlandet. Många anser att yttermittfältaren fortfarande håller en tillräckligt hög nivå för att bli uttagen i landslaget och sett till spelarens senaste säsonger med PSG är det svårt att argumentera emot. 

Di María själv har också, flertalet gånger, uttryckt sin frustration över att ha lämnats utanför landslagstruppen och menat att han inte kan förstå varför. 

”Det är svårt att förstå, när jag är i bra form, och ändå inte blir uttagen. Inte har någon sagt någonting till mig heller. Om jag inte blir uttagen är det helt enkelt för att dom inte vill ta ut mig. Men jag kommer att fortsätta att kämpa för att bli uttagen till landslaget igen. Skulle jag verkligen vara för gammal vid 32 års ålder?” 

Nu ska alltså, enligt TyC Sports i Argentina, Di María återigen bli uttagen i Scalonis landslagstrupp till VM-kvalet i november. Sedan tidigare har den Rosariofödde yttern gjort 102 matcher och 20 mål för det argentinska landslaget. 

Argentina spelar sina nästkommande matcher i VM-kvalet den 12:e – och 17:e november mot Paraguay respektive Peru.