Inför säsongen hösten 2020 – Grupp 3

Nedräkningen inför den kommande säsongen har börjat och i denna artikelserie kommer vi att gå igenom varje lag – i varje grupp – av årets turnering. Här kommer en djupdykning i Grupp 3.

Vad är senaste nytt kring River Plate?

Att man övertygar något enormt i Copa Libertadores och i veckan mosade LDU Quito med hela 3–0. Just nu ser Gallardos lag nästan ostoppbara ut och även om man kommer bli distraherade av Copa Libertadores under hösten – och vintern, tror jag ändå att man kan gå långt i ligaspelet också. 

Gallardo har vunnit allting med River Plate förutom ligan. Kan ett cupformat på ligaspelet vara lösningen på dessa problem?

Det skulle det absolut kunna vara. Gallardo har ju visat sig vara en utomordentlig cuptränare genom åren, men haft svårare i ligaspelet. Det ska dock sägas att River var snubblande nära att vinna ligan i våras, men Boca visade sig vara vassare i slutskedet. Hursomhelst har River definitivt kvalitén i truppen för att vinna hela turneringen. 

Vilka spelare bör man hålla ett extra öga på i River Plate under den kommande säsongen?

Där finns såklart många i ett så pass högkvalitativt lag. Men om jag ska nämna någon får det bli Julián Álvarez som är stekhet just nu. Jag flaggade för honom redan innan återstarten av Copa Libertadores och facit blev fem mål på fyra matcher sedan återupptagandet. En makalöst talangfull anfallare som kan bli precis hur bra som helst. Sen ska man såklart inte glömma bort varken Nacho Fernández eller Rafael Borré som båda tillhör seriens bästa spelare på sina respektive positioner. 

Vad är senaste nytt kring Godoy Cruz?

Att man försöker förberedda sig på bästa möjliga sätt inför den kommande säsongen med sin nye tränare Diego Martínez – som gjort underverk med CA Estudiantes i dom lägre divisionerna. Egentligen kan det bara gå bättre för Godoy Cruz i år efter den genomusla fjolårssäsongen. 

Godoy Cruz har tappat två av sina kanske bästa spelare i Juan Brunetta och Tomás Cardona – hur ska man kunna ersätta dessa? 

Det kommer såklart bli väldigt svårt. Juan Brunetta har, tillsammans med Santiago García, stått för det mesta framåt för Godoy Cruz under dom senaste säsongerna och hans skor blir svåra att fylla. Förhoppningen är att någon av nyförvärven – eller någon spelare underifrån – ska kunna axla denna roll, men det kommer bli otroligt svårt. 

Vilka spelare bör man hålla ett extra öga på i Godoy Cruz under den kommande säsongen?

Santiago García är alltid en sevärd anfallare som är god för x-antal mål framåt, även om fjolåret ”bara” bjöd på sex stycken. I övrigt får framtiden utvisa vilka spelare som kliver fram lite extra nu när stjärnorna har lämnat – kanske blir det ett nyförvärv? kanske en ungdomsspelare? 

Vad är senaste nytt kring Banfield?

Det har varit en hel del skriverier kring Nicolás Bertolo och dennes bråk med tränaren Javier Sanguinetti. Det skar sig ordentligt mellan dessa båda herrar för ett tag sedan och som följd av detta har, av allt att döma, Bertolo gjort sin sista match för Banfield. Stökigt värre!

Banfields fjolårssäsong var ganska blek – vad talar för ett bättre Banfield under den kommande säsongen?

Att man fått in lite nya idéer med Javier Sanguinetti, även om han var assisterande till Julio Falcioni, och att truppen faktiskt ser ganska spännande ut. Som lag känns man stabilare än under fjolåret och träningsmatcherna har också förstärkt denna känsla.

Vilka spelare bör man hålla ett extra öga på i Banfield under den kommande säsongen?

Först och främst måste man alltid hålla ett extra öga på Agustín Urzi. Den talangfulle yttermittfältaren är en av seriens mest spännande talanger och är alltid sevärd med sin fina teknik och påhittiga spelstil. Sen är även Fabán Bordagaray en skön spelartyp som, när han är i form, tillhör toppskiktet av spelare i denna ligan. 

Vad är senaste nytt kring Rosario Central?

Resultaten i träningsmatcherna har varit allt annat än tillfredsställande för Rosario Central. Faktum är att det stundtals sett riktigt risigt ut och den generella uppfattningen är att truppen saknar spets i samtliga lagdelar. 

Marco Rubén, Sebastián Ribas och Claudio Riaño har lämnat anfallslinjen. Kvar finns egentligen bara Lucas Gamba som har någon erfarenhet av spel i Primera Division – vem ska göra målen?

Ja det är faktiskt en väldigt bra fråga. Lucas Gamba är en klasspelare, men därbakom är verkligheten som sådan att det enbart finns orutinerade ungdomsspelare. Ska man se det hela någorlunda positivt finns nu chansen för dessa att blomstra upp ordentligt och utvecklas än mer. Men nog känns det allt en aning tunt. 

Vilka spelare bör man hålla ett extra öga på i Rosario Central under den kommande säsongen?

Diego Zabala är lite kreatören på mittfältet som ska få saker och ting att hända framåt. Utöver detta är Giovani Lo Celsos lillebror – Francesco – en talangfull mittfältare som bör få en hel del chanser under den kommande säsongen. Sen är, som sagt, Lucas Gamba en pålitlig målgörare som nästan alltid är ett hot framåt. 

Såhär tror jag att Grupp 3 slutar: 

  1. River Plate.
  2. Banfield.
  3. Rosario Central.
  4. Godoy Cruz.