Inför säsongen hösten 2020 – Grupp 2

Nedräkningen inför den kommande säsongen har börjat och i denna artikelserie kommer vi att gå igenom varje lag – i varje grupp – av årets turnering. Här kommer en djupdykning i Grupp 2.

Vad är senaste nytt kring Independiente?

Ja var ska man börja egentligen? Det är så nära fullt kaos som man kan komma. Det senaste snacket handlar om att flertalet spelare i truppen har skickat in kravbrev på uteblivna summor med pengar som klubben är skyldiga dom. Hela våren och sommaren har varit en ända lång mardröm för storklubben som befinner sig i kraftiga ekonomiska problem. Detta är väl den kortare versionen av vad som hänt – och denna kris är dessvärre långtifrån över.

Independiente kom på en 16:e plats ifjol – kan det verkligen bli sämre i år?

Det kan det absolut bli. Nu är ju säsongsupplägget lite annorlunda med gruppspel osv. Independiente har visserligen hamnat i en överkomlig grupp, men med tanke på att truppen är sämre än ifjol, bredden obefintlig samt dom interna stridigheter, som finns inom föreningen, är det egentligen ingenting som talar till storklubbens fördel. 

Vilka spelare bör man hålla ett extra öga på i Independiente under den kommande säsongen?

Trots spelarflykten finns där ändå några intressanta spelare kvar i truppen. Silvio Romero är såklart en målgörare av rang, men den spelaren som jag skulle vilja lyfta fram lite extra är Nicolás Messiniti. Han har kommit tillbaka efter en lyckad utlåning med Temperley och har sett riktigt spännande ut under försäsongen. Där får man lite se hur Pusineri väljer att ställa upp, om han kör två anfallare – eller bara en. Men Romero ska absolut inte känna sig säker på sin plats, Messiniti jagar honom därbakom. 

Vad är senaste nytt kring Colón de Santa Fe?

Det har varit ganska lugnt hos Colón faktiskt. Mest notabelt är väl att Luis ”Pulga” Rodríguez ryktats bort under egentligen hela sommaren – men än så länge är 35-åringen kvar. Gonzalo Piovi kan bli ett intressant nyförvärv, men annars har det inte hänt särskilt mycket i Colón.

Colón kom näst sist ifjol och kunde åkt ur om inte nedflyttningen ställts in pga. Corona-pandemin. Vad talar egentligen för att det skulle bli en bättre säsong under vintern?

Det som talar till Colóns fördel är att man inte behöver bekymra sig för nedflyttningen, eftersom den är inställd under dom kommande två säsongerna. Dessutom har Eduardo Domínguez, som är en skicklig tränare i grunden, fått jobba ganska ostört – även om man tappat en del spelare – och kan kanske få igång laget än mer under hösten. Ifjol stördes Colón lite av sitt äventyr i Copa Sudamericana – där man tog sig till final men dessvärre föll mot Independiente del Valle – och det präglade hela deras säsong på ett negativt sätt. 

Vilka spelare bör man hålla ett extra öga på i Colón under den kommande säsongen?

Där finns faktiskt en hel del kvalité i Colóns trupp, även om den är ålderstigen. Pulga Rodríguez är såklart alltid sevärd och överlag finns det många alternativ framåt för Colón. Lucas Viatri kan glimra till, Wilson Morelo är inte oäven och vad kan hända om Brian Fernández får ordning på sitt privatliv? Lägg därtill att talangen Tomás Chancalay, på mittfältet, sett ruskigt fin ut på försäsongen och man inser att det finns lite att spana på även i en klubb som Colón. 

Vad är senaste nytt kring Defensa y Justicia?

Att man var väldigt nära att gå vidare ifrån sin grupp i Copa Libertadores, men att man föll precis på målsnöret och nu väntar istället spel i Copa Sudamericana.

Defensa kom tvåa i ligan under förra året, Copa Libertadores-spel nu under 2020 – bör man inte ta dom mer på allvar än vad folk gör?

Definitivt. Defensa har utvecklats något enormt under Hernán Crespo och det tycks inte spela någon roll att man, allt som oftast, har en stor spelaromsättning från säsong till säsong. Nu under uppehållet har det visserligen varit lite lugnare än vanligt och dom spelarna som man fått in har anpassat sig på ett fint sätt. 

Vilka spelare bör man hålla ett extra öga på i Defensa y Justicia under den kommande säsongen?

Nyförvärvet Braian Romero har kommit in i laget perfekt och har redan hunnit bli en riktigt fin striker i Crespos lagbygge. Utöver detta har jag varit svag för Washington Camacho under dom senaste åren och jag tycker verkligen att han kommer till sin rätt i detta Defensa y Justicia.

Vad är senaste nytt kring Central Córdoba?

Att man gjort galet stora förändringar i truppen. Faktum är att man i stort sett har en helt ny trupp jämfört med fjolårssäsongen och nu återstår det att se ifall man är bättre – eller sämre än tidigare. 

Central Córdoba slutade på en 18:e plats ifjol och gjorde en fullt godkänd förstasäsong i Liga Profesional. Kan man förvänta sig mer under den kommande säsongen?

Båda ja och nej. Problemet är att det är väldigt svårt att veta kvalitén på laget, när i stort sett samtliga spelare är nya. På pappret finns det många duktiga lirare i truppen – men dom ska fungera tillsammans också. Hoppas kan man alltid, men det finns många frågetecken. 

Vilka spelare bör man hålla ett extra öga på i Central Córdoba under den kommande säsongen?

Bland nyförvärven finns det flera intressanta namn. Sebastián Ribas är kapabel till att smälla in ett antal baljor under en säsong och kanske kan Nahuel Barrios hitta rätt i en lugnare miljö som Santiago del Estero? 

Såhär tror jag att Grupp 2 slutar:

1. Defensa y Justicia.
2. Colón.
3. Independiente.
4. Central Córdoba.