Inför säsongen hösten 2020 – Grupp 1

Nedräkningen inför den kommande säsongen har börjat och i denna artikelserie kommer vi att gå igenom varje lag – i varje grupp – av årets turnering. Här kommer först en djupdykning i Grupp 1.

Vad är senaste nytt kring Racing Club?

Man är vidare i Copa Libertadores efter att totalt tagit 15 av 18 poäng i gruppspelet. Man har en, i stort sett, skadefri trupp och har återfått Lisandro López i spel igen. Ska möta Flamengo i åttondelsfinalen av Copa Libertadores under slutet av november. 

Arsenal, Tucumán och Unión – är inte detta, på pappret, en drömgrupp?

Det är definitivt inte den svåraste, men absolut inte enkel för det. Tucumán och Unión slutade ganska långt ner under fjolårssäsongen och det finns väl egentligen inte särskilt mycket som tyder på roligare säsonger i år för dom båda klubbarna. Arsenal var ett överraskningslag, sett till att man var nykomlingar, dock har deras försäsong lämnat en hel del att önska. Med allt detta sagt ska givetvis Racing vara skyhöga favoriter att vinna gruppen. Även om man kommer bli en aning ”distraherade” av Copa Libertadores-mötena med Flamengo. 

Vilka spelare bör man hålla ett extra öga på i Racing under den kommande säsongen?

Två spelare som imponerat lite extra på mig under återstarten av Copa Libertadores är dels nyförvärvet Lorenzo Melgarejo – men även Benjamín Garré som känns väldigt spännande. Garré har en fin teknik och är otroligt duktig på att utmana, medan Melgarejo har bidragit med en annan dynamik till Racings mittfält. Sen är givetvis anfallarna – Lisandro López och Nicolás Reniero – två spelare av yppersta klass i denna liga.

Vad är senaste nytt kring Arsenal Sarandí?

Man har förlängt kontraktet med tränaren Sergio Rondina och det är såklart något väldigt positivt. I övrigt har resultaten i träningsmatcherna lämnat en del att önska.

Arsenal var överraskningarnas lag ifjol – tror du att man kan bli detta även i år?

Jag har svårt att se det faktiskt. Insatserna i träningsmatcherna har, som sagt, lämnat en del att önska och spelaromsättningen har varit lite för stor. Frågan är om Rondina hinner få ihop bitarna till en turnering som är väldigt komprimerad. Jag känner mig tveksam. 

Vilka spelare bör man hålla ett extra öga på i Arsenal under den kommande säsongen?

Nyförvärvet Nicolás Miracco har sett spännande ut på försäsongen och även Lucas Albertengo vet man om att han kan stå för ett antal mål per säsong. I övrigt har många av fjolårets sevärdheter lämnat klubben vilket såklart känns lite vemodigt. 

Vad är senaste nytt kring Atlético Tucumán?

Egentligen inte särskilt mycket. Man har varit ganska stillsamma på transfermarknaden och endast gjort två nyförvärv i Tomás Marchiori och Franco Mussis. Det mest uppseendeväckande under uppehållet, ifrån Tucumáns sida, har varit tränare Zielinskis vassa uttalanden, i pressen, kring både det ena och det andra.

Tucumán har haft några mellansäsonger, är det samma sak att vänta nu?

Ja det känns så tyvärr. Men med det sagt håller jag det ändå inte som omöjligt att Tucumán kniper andraplatsen bakom Racing Club i denna grupp och då går man åtminstone vidare till nästa runda. Dock har jag svårt att se hur det ska kunna räcka mycket längre än dit. Truppen är tunnare än vad den var ifjol och framförallt känns man ganska bleka framåt. Leandro Díaz har återvänt till Estudiantes efter utlåningen och det kommer säkerligen att bli ett kännbart avbräck. 

Vilka spelare bör man hålla ett extra öga på i Tucumán under den kommande säsongen?

Lucas Melano brukar vara sevärd – likaså Leonardo Heredia på mittfältet. Men framförallt skulle jag vilja slå ett slag för att någon av ungdomarna, som nu lyfts upp i A-truppen, mycket väl kan ta nästa steg i karriären under den kommande säsongen. I brist på profilerade nyförvärv får Tucumán leta längre ner i leden. 

Vad är senaste nytt kring Unión?

Man har bytt tränare och in har Juan Manuel Azconzábal kommit. Utöver detta har man haft en väldigt stor spelaromsättning. Känslan kring Unión är att dom just nu är väldigt svårbedömda. 

Walter Bou var klubbens bäste målgörare under fjolårssäsongen. Nu har han återgått till Boca efter lån – vem ska ersätta honom?

Det är en bra fråga och egentligen finns det väl inget givet svar på den. Men det mest naturliga alternativet är trots allt Fernando Márquez som värvats in ifrån Defensa y Justicia. Den 32-årige anfallaren kommer hem till Unión och får återigen spela för klubben han supportat sedan barnsben. 

Vilka spelare bör man hålla ett extra öga på i Unión under den kommande säsongen?

Jag tycker ju att Franco Troyansky är en rolig spelartyp – och en hyfsad poängsspelare, även om han ibland ser lite loj ut i sina insatser – så jag får säga honom. 

Såhär tror jag att Grupp 1 slutar:

  1. Racing Club.

2. Atlético Tucumán.

3. Arsenal.

4. Unión.