Boca Juniors besegrade Caracas i Tevez 250:e match för klubben

Det var egentligen en helt perfekt kväll för den argentinska storklubben – sånär som på att där inte var några supporter på La Bombonera. Boca körde över Caracas FC och vinner därmed sin grupp i storartad stil. 

Carlos Tevez sken ikapp med intervjumikrofonen, den glänste fint i strålkastarljuset, och såg sådär härligt glad ut som bara Carlos Tevez kan göra. Boca Juniors hade precis besegrat venezuelanska Caracas FC med 3–0 och Tevez själv hade stått för två av målen i sin 250:e match för Boca Juniors.

Gårdagens drabbning hade dock kunnat sluta på ett helt annat sätt. Efter fjorton spelade minuter fick nämligen Caracas en straffspark, efter en olycklig hands. Dessvärre, för deras del, kunde dom inte förvaltade straffen på bästa sätt. Andrada läste elvameterssparken perfekt och slängde sig åt helt rätt håll. 

Istället tog Boca ledningen efter 27:e minuter när Lisandro López knoppade in en hörna ifrån höger – perfekt slagen av Edwin Cardona. Efter detta öppningsmål rullade målen in i tät följd och det var nu som Carlos Tevez-show började. Först kom 2–0 efter ett fint inspel ifrån vänster och sen 3–0 efter ett vackert avslut, i steget, ifrån Carlitos. 

Boca trummade på framåt och Miguel Ángel Russo jublade ikapp med spelarna ute på planen. Den andra halvleken innehöll visserligen inte fler mål, men Boca defilerade på ett imponerande sätt och när matchen var över hade man drygat ut sin gruppseger. 

Russo, Carlos Tevez och Boca Juniors blir att räkna med framöver i såväl Copa Libertadores som det inhemska ligaspelet.