Beccacece nöjd trots andraplatsen: ”Ödet ville inte att vi skulle vinna gruppen”

Racing Clubs tränare, Sebastián Beccacece, var nöjd med sitt lags insats mot Estudiantes de Mérida – och gruppspelet som helhet. Detta trots att man tillslut missade förstaplatsen.

Trots gårdagens seger över Estudiantes de Mérida lyckades inte Racing Club att knipa förstaplatsen i gruppen då Club Nacional besegrade Alianza Lima med en större målmarginal.

Men trots att laget ”bara” blev tvåa i gruppen, var det en nöjd tränare i Sebastián Beccacece som mötte pressen efter gårdagens seger. 

”Vi satsade allt vad vi kunde för att nå förstaplatsen, men ödet ville inte det. Trots det har jag stort förtroende för denna trupp och dom utmaningar som väntar framöver. Nu ska vi förbereda oss på bästa sätt inför åttondelsfinalerna, och sen spela mot dom vi lottas mot. Under denna första del av turneringen har lagets prestationerna varit väldigt bra och detta är något som jag tar med mig, mest av allt, härifrån”.

Beccacece betonade också att han var nöjd med lagets utveckling, under gruppspelets gång, och det faktum att man tog 15 av 18 poäng.

”Vi tog 15 av 18 poäng under denna första etapp av turneringen, som vi tog oss an på ett stortartat sätt. Vi kommer att ta oss an vem vi än kommer ställas mot och gå in i varje match med samma entusiasm. Racing är också ett bra lag som är svåra att möta. Jag beundrar denna grupp av spelare och tycker att dom representerar, till perfektion, klubbens supportrar. Passionen gör mig lugn”.