Huracáns senaste nyförvärv: ”Jag kommer till den sjätte storklubben”

Under gårdagen bekräftade Huracán sitt sjätte nyförvärv under Corona-uppehållet när man presenterade 23-årige Diego Mercado. 

Israel Damonte och hans Huracán jobbar hårt för att få ihop alla bitarna inför den kommande säsongen av Liga Profesional. Under gårdagen presenterade man sitt sjätte nyförvärv i Diego Mercado. Den 23-årige mittfältaren kommer närmast ifrån spel med Independiente, där han dock inte fick särskilt många chanser. 

Vid en virtuell presentation, under tisdagen, berättade Mercado om sina känslor kring övergången till ”El Globo”.

”Jag har spelat för Bocas ungdomslag, vilket gav mig otroligt mycket, och efter detta har jag tillhört Independientes reservlag. Nu har jag inget tvivel om att jag ska få glädjen att tillhöra Argentinas sjätte största klubb”.

Just det sista uttalandet kommer säkerligen att generera några höjda ögonbryn runt om i Argentina. Det har nämligen varit ett hett diskussionsämne under dom senaste veckorna kring vem som är Argentinas sjätte största klubb – efter dom fem största (los cinco grandes). 

Efter att Vélez fick den sjätte platsen, i seedningsgrupp 1, till den kommande säsongen tog många detta som ett besked över hur saker och ting ligger till kring denna frågeställning. Huracán uttryckte såklart sin besvikelse över att man inte fick denna seedningsplats och nu slängde Mercado ytterligare lite ved på denna eldsvåda. 

Avslutningsvis passade mittfältaren också på att prata litegrann om vad för slags spelare han är – och vad supportrarna kan förvänta sig av honom framöver. 

”Förutom att vinna boll, har jag en väldigt fin passningsfot och är bra på att byta tempo framåt. Detta är mina bästa egenskaper på fotbollsplanen – mina sämre håller jag för mig själv”.