Defensa föll mot Santos – utslagna ur Libertadores

Man var otroligt nära, men i slutändan missade Defensa y Justicia avancemanget till åttondelsfinalerna av årets Copa Libertadores med minsta möjliga marginal.

Optimismen var stor hos Defensa y Justicia inför avslutningen av årets gruppspel i Copa Libertadores mot brasilianska Santos.

Vid seger skulle man vara klara för avancemang, men även oavgjort kunde räcka om resultatet mellan Olimpia och Delfín blev det rätta.

Den första halvleken var ganska jämn där båda lagen hade sin beskärda del av målchanser. Halvleken slutade dock mållöst och det var först under dom sista 45 minuterna som målen började trilla in.

Defensa tog ledningen genom Braian Romero efter 51 minuters spel – detta efter ett mycket fint inspel av Pizzini. Dessvärre kom Santos tillbaka och när kvitteringen väl föll, i den 78:e spelminuten, var det inte på något sätt orättvist. Inhopparen Lucas Braga petade in bollen i öppet mål efter en stökig situation.

Braian Romero gav Defensa y Justicia ledningen i Brasilien, men dessvärre räckte det inte i slutändan.

Ungefär samtidigt tog ecuadorianska Delfín ledningen borta mot Olimpia. Där och då var Defensa vidare, men dessvärre lyckades man inte hålla sitt oavgjorda resultat utan på tilläggstid fixade den blott 17-årige, Marcos Leonardo, segermålet för Santos.

Defensa y Justicia missar därmed åttondelsfinalerna av årets Copa Libertadores, men tack vare tredjeplatsen i gruppen kommer man att få spela i Sudamericana. Ett helt okej tröstpris för Crespos lag efter en hedersam insats i Brasilien.