Beccacece: ”Det finns en möjlighet att Reniero och Lisandro spelar tillsammans”

Ikväll spelar Racing Club sin sista match i årets gruppspel av Copa Libertadores och vid seger är man, med största sannolikhet, klara gruppettor.

Sebastián Beccacece vässar sitt manskap inför kvällens drabbning mot Estudiantes Mérida i Copa Libertadores-gruppspelets sista omgång. I skrivande stund leder Racing sin grupp på bättre målskillnad än Club Nacional och kan ikväll säkra förstaplatsen vid seger över venezuelanska Estudiantes Mérida.

Inför drabbning har Beccaceces uttalat sig kring sina kommande motståndare och möjligheten att både Nicolás Reniero och Lisandro López startar samtidigt på topp samt om målvakten, Gabriel Arias, är skadefri eller inte. 

”Möjligheten finns att Reniero och Licha kan spela tillsammans. När du har duktig spelare kan dom oftast spela tillsammans eftersom dom är kompatibla med varandra. Varje match är ett test, hittills har vi bara spelat tre matcher i Copa Libertadores. Arias har tränat tillsammans med övriga spelare i laget under dom senaste dagarna och läkarna är optimistiska. Om saker och ting fortsätter på samma sätt kommer han säkert att stå i mål under morgondagen (läs ikväll reds. anm.)”. 

Angående mötet med kvällens motståndare, Estudiantes Mérida, är Beccacece övertygad om att det kommer bli en krävande tillställning. 

”Estudiantes Mérida anfaller väldigt bra, använder sina yttermittfältare på ett fint sätt och tar in sin winger centralt i banan. Dom är väldigt duktiga på att öppna upp hela fotbollsplanen. Det är en krävande motståndare. Vår plan är att stå upp bra på deras planhalva och inte bli sårade”.

Förmodad starelva för Racing Club: Arias: Pillud, Domínguez, Sigali, Mena: Díaz, Solari, Melgarejo, Miranda: Fértoli/López, Reniero. 

Fotnot: Matchen har avspark 00:15, svensk tid.