Nicolás Bertolo om bråket med Sanguinetti: ”Jag är en hetsporre, ni som känner mig vet redan”

Sedan en längre tid tillbaka har Nicolás Bertolo inte tränat med övriga spelare i Banfield. Efter en dispyt med tränaren Javier Sanguinetti togs mittfältaren ur klubbens gemensamma träningar. Nu ger Bertolo, för första gången, sin egen syn på vad som egentligen hände med tränaren.

”Det är en situation som du aldrig är beredd på. Han (Sanguinetti) tog mig ur träning, kallade mig för konfliktsökande – och en dålig lagkamrat. Jag vill helt enkelt ge min sida av historien. Jag försöker hitta dom rätta orden för att beskriva den situation jag just nu befinner mig i och som jag inte tycker att jag förtjänar att vara i”.

Men vad hände då egentligen med tränaren som gjorde att allt skar sig?

”Jag hade en diskussion med tränaren och han tog beslutet att inte ha med mig framöver. Jag tycker inte det var så värst farlig det som hände, förutom diskussionen vi hade som blev lite hetsig. Men han är chefen, det är han som tar besluten och jag får bara acceptera det, även om jag inte håller med. Men om man som tränare blir arg bara för att en spelare skjuter iväg en boll, eller en kon, då tycker jag det är märkligt. Vi har känt varandra ett tag och i ett ögonblick av temperament måste tränaren kunna känna av detta ifrån spelare till spelare”.

Enligt Bertolo har det inte funnits några diskussioner alls som pekade på att tränaren inte ville ha med spelaren pga. det sportsliga, utan att det istället hade med mittfältarens temperament att göra.

”Till en början skulle jag absolut säga att det inte fanns något sådant. När han tog över som tränare sa han till mig att han tänkte satsa på mig, att jag var en av nyckelspelarna i det nya projektet och jag kände mig glad, eftersom jag hade mina tvivel. Sen kom en stor förändring och min senaste period i Banfield har inte varit den bästa. Om han använder detta som en ursäkt för att ta bort mig ifrån laget, då tycker jag att det är illojalt ifrån hans sida”.

Han utvecklar…

”Om han hade sagt till mig att det handlar om min spelartyp eller liknande hade jag direkt börjat leta efter en ny klubbadress. Men det smärtar mig att lämna på detta sätt – att dom smutsat ner mitt namn, kallar mig en dålig lagkamrat och att laget inte gillar mig. Jag har alltid satt laget i första rum, i såväl bra som dåliga ögonblick. Att jag nu måste lämna på detta sätt, att folk förolämpar mig eftersom dom säger att jag vill bli av med tränaren, det ger mig mycket frustration. Det som också är ett problem är att ingen sagt alla dessa saker till mig, öga mot öga – aldrig. Det är ett problem som jag har. Jag säger vad jag tycker rakt ut och då är det jag som blir dömd. Men ingenting förvånar mig, jag har spelat professionell fotboll i 15 år. Jag vet att jag är en hetsporre, jobbig att ha att göra med – ni som känner mig vet redan”.  

I skrivande stund har Bertolo ingen ny klubbadress klar och även om det finns en hel del intressenter, är situationen inte enkel.

”Jag är fortsatt en Banfield-spelare t.o.m. den siste juni 2021. Vi jobbar just nu på att komma överens om en övergång på ett bra sätt, men än så länge har vi inte nått en överenskommelse. Jag känner en stor osäkerhet. Där är fler tveksamheter än säkerheter just nu”.