Hernán Crespo: ”Detta har kostat oss fyra sträckningar och en menisk”

Ikväll möter Defensa y Justicia brasilianska Santos på bortaplan i Copa Libertadores-gruppspelets sista omgång. Ett potentiellt, historiskt, avancemang till åttondelsfinal står på spel. 

Det står en biljett till åttondelsfinalerna på spel när Defensa y Justicia reser till Brasilien för att ta sig an Santos i den sista omgången av gruppspelet i årets Copa Libertadores. Huvudtränaren Hernán Crespo gav sin syn på den kommande matchen, och det som varit, i en intervju under gårdagen. 

”Med mycket entusiasm har vi kommit till detta fantastiska ögonblick. Det har kostat oss mycket energi och fysiskt har det kostat oss fyra sträckningar och en menisk. Den ansträngning som dessa grabbar har gjort har varit helt otroligt. Dom har njutit av detta, av denna möjlighet som vi har framför oss och som vi tänker ge allt för att få ut maximalt av. I en liten klubb som vår, där vi inte har någon jättestor trupp, att nå till den nivån som vi gjort, och spela i den turnering vi gör där vi dessutom har allt i egna händer för att ta oss vidare är något helt fantastiskt. Min inställning till denna bedrift kommer inte att förändras av morgondagens (läs dagens reds.anm) resultat”.

Hernán Crespo åsyftar bl.a. skadorna som varit på Francisco Pizzini, Juan Gabriel Rodríguez, Adonis Frias och Eugenio Isnaldo den senaste tiden, samt knäskadan på Mauricio Duarte. 

”Den här gruppen av spelare har gett allt för att det ska gå bra för Defensa och för att representera vårt land. Dom är ett fantastiskt exempel på att, trots omständigheterna, kan man nå långt om man jobbar hårt tillsammans och tror på sin idé. Denna möjlighet som vi nu har är stor, vi är tacksamma och tänker gå efter den högsta vinsten – vinna i Brasilien och ta oss vidare till åttondelsfinal. Om detta inte skulle ske, kommer jag att vara lika stolt över mina spelare. Om vi går vidare – då kan vi fortsätta att drömma”.