Upplösningen av Copa Libertadores-gruppspelet för dom argentinska lagen

Under dom närmaste dagarna kommer årets gruppspel av Copa Libertadores att avslutas. Tre av dom fem argentinska lagen är redan klara för åttondelsfinal medan Tigre är utslagna.

Mest dramatiskt är det därmed för Defensa y Justicia som fortfarande har en god chans att bli det fjärde argentinska laget att ta sig vidare till åttondelsfinalerna.  

Santos – Defensa y Justicia. Onsdag klockan 00:15. 

Kommentar: Detta är matchen med stort M denna veckan vad det gäller argentinska lag i Copa Libertadores. Defensa y Justicia har chansen att ta sig vidare till åttondelsfinal i sin första Libertadores-turnering i klubbens historia.  

Med en match kvar att spela innehar man just nu andraplatsen i Grupp G bakom överlägsna Santos och det är just den brasilianska storklubben som står mellan Defensa och en biljett till nästa runda av turneringen. Hernán Crespos lag har hållit igång med träningsmatcher under landslagsuppehållet och besegrade bl.a. Gimnasia med 1–0.  

Nu väntar givetvis en ännu svårare motståndare, även om man kan gissa att Santos, i egenskap av redan klara gruppettor, kommer vila ett antal spelare mot Defensa y Justicia. Läget i Crespos trupp är bra och tränaren kommer att kunna ställa upp med starkast möjliga lag imorgon.  

Parallellt med denna match möter Olimpia Delfín på hemmaplan och om paraguayanerna vinner måste Defensa göra detsamma för att behålla sin andraplats i gruppen.   

Förmodad startelva för Defensa y Justicia: Unsain: Rodríguez, Frías, Martínez: Camacho, Acevedo, Fernández, Benítez, Rius: Romero, Pizzini.

River Plate – LDU Quito. Onsdag klockan 02:30.  

Kommentar: Båda lagen är klara för åttondelsfinal och matchen imorgon handlar enbart om vem som ska vinna gruppen. Just nu innehar LDU Quito den platsen, medan River Plate ligger två poäng bakom. 

Gallardo har annonserat att han tänker ställa upp med starkast möjliga lag och siktar på att knipa förstaplatsen. 

Förmodad startelva för River Plate: Armani: Montiel, Díaz, Pinola, Casco: Fernández, Pérez, De la Cruz: Álvarez, Borré, Suárez.  

Racing Club – Estudiantes Mérida. Torsdag klockan 00:15. 

Kommentar: Racing Club är redan klara för åttondelsfinal och innehar just nu förstaplatsen före uruguayanska Club Nacional – men bara på bättre målskillnad.

Sebastián Beccacece är dock fast besluten om att gå för gruppsegern och kommer därför att ställa upp med bästa tänkbara lag.

Dom senaste dagarna har snacket mest handlat om ifall målvakten, Gabriel Arias, kommer till spel eller inte. Chilenaren har haft problem med en lårskada, men dom senaste rapporterna tyder på att han kan spela och lär därför starta på onsdag.

Utöver detta kommer Lisandro López återigen att finnas med ifrån start efter att ha missat dom senaste två matcherna i Libertadores till följd av en segdragen skada.

Förmodad startelva för Racing Club: Arias: Pillud, Sigali, Domínguez, Mena: Miranda, Solari, Rojas, Fertoli: Reniero, López.

Palmeiras – Tigre. Torsdag klockan 02:30. 

Kommentar: Här finns det egentligen inte jättemycket att berätta. Tigre är redan utslagna ifrån gruppen, efter att hittills endast ha tagit en enda poäng. Framöver ligger istället deras huvudfokus på att nå uppflyttning tillbaka till Primera Division.

En sak som dock är en aning uppseendeväckande, inför onsdagens match, är att man kommer ställa upp med sin fjärdemålvakt, Felipe Zenobio, i mål. Detta eftersom två stycken målvakter i truppen har fått Coronaviruset och en dragit på sig en olycklig sträckning i sitt ena lår.

Med tanke på hur det gått tidigare i turneringen – och med dessa nya, olyckliga, omständigheter i bagaget kring målvakterna lär det förmodligen bli ytterligare en förlust för Tigres del på torsdag mot dom suveräna gruppettorna Palmeiras.

Förmodad startelva för Tigre: Zenobio: Sansotre, Giacopuzzi, Rodríguez, Prieto: Cardozo, Prediger: Protti, Cavallaro, Melivilo: Magnín.

Boca Juniors – Caracas. Fredag klockan 02:30.  

Kommentar: En match som egentligen inte betyder särskilt mycket för Boca då man redan är klara gruppettor. Dock kan det vara extra gynnsamt att bli en av dom bästa gruppettorna och därför behöver man ta samtliga tre poäng.

Zambrano är tveksam till spel då han i skrivande stund är magsjuk och mest troligt kommer, oavsett om han hinner bli frisk eller inte, Russo att vila mittbacken på torsdag.

Annars har det mesta kring Boca handlat om att Agustín Almendra fortsatt är frånvarande ifrån klubbens träningar och har så varit sedan den 9 oktober. Detta utan att ha angett någon anledning – eller för den delen varit i kontakt med klubben.

Förmodad startelva för Boca Juniors: Andrada: Buffarini, López, Izquierdoz, Fabra: Campuzano, Salvio, Pol Fernández, Cardona: Soldano, Tevez.