LDU Quitos tränare: ”Vi ska möta en av favoriterna till att vinna hela turneringen”

Inför tisdagens möte mellan River Plate och ecuadorianska LDU Quito har bortalagets huvudtränare, Pablo Repetto, uttalat sig om sina kommande motståndare.

Sedan återstarten hemma i Ecuador, efter Corona-uppehållet, har LDU Quito hunnit med att vinna 12 av sina 16 ligamatcher och blev därmed också, föga förvånande, mästare. Utöver detta har man trummat på i Copa Libertadores och leder just nu gruppen, som även innehåller River Plate, São Paulo och Binacional, med endast en omgång kvar att spela.

Imorgon kväll ska man ta sig an River Plate, i gruppspelets sista match, på bortaplan och matchen som sådan blir direkt avgörande kring vem som kommer att bli gruppetta och därmed tilldelas en enklare lottning till åttondelsfinalerna. 

Inför morgondagens möte har LDU Quitos huvudtränare, Pablo Repetto, uttalat sig kring sina kommande, argentinska, motståndare.

”Vi ska möta en av favoriterna till att vinna hela Copa Libertadores. Vi vet riskerna med denna match, vi måste vara 100% fokuserade för att ta oss an en likartad motståndare. Men vi kommer inte att ta några onödiga risker kring laget utan kommer ta logiska beslut för att inte åka på några jobbiga konsekvenser längre fram”.

Mötet i våras slutade med en 3-0-seger för LDU Quito i Ecuador.

Man kan, med andra ord, skönja i dessa uttalanden att Repetto, eventuellt, kommer att vila några spelare i morgondagens match och kanske inte satsar lika stenhårt på att bli gruppetta som River Plate verkar göra. 

När lagen möttes tidigt i våras, innan Corona-uppehållet, vann LDU Quito hemma i Ecuador med klara 3–0. Det ska dock nämnas att River Plate, i den matchen, ställde upp med en b-uppställning eftersom man samtidigt var i slutfasen av guldstriden hemma i Argentina. 

Något som Repetto är extra imponerad över, när det kommer till just River Plate, är det faktum att man sett klanderfria ut även efter det långa uppehållet som man hade till följd av Coronapandemin. Argentina hade, som bekant, det tveklöst längsta uppehållet i hela Sydamerika. 

”Generellt sett förväntar man sig att ett lag, som har haft ett så pass långt uppehåll, ska vara mer oprecisisa i sina insatser när det väl börjar igen. Men detta visar på att River haft en väl fungerande spelidé under flera år att luta sig mot”.