Marcelo Gallardo vilar ingen inför gruppavslutningen av Copa Libertadores

River Plate är redan klara för åttondelsfinalerna av Copa Libertadores med en omgång kvar att spela. Men trots detta väljer ändå tränaren Marcelo Gallardo att mönstra starkast möjliga lag mot LDU Quito på tisdag. 

Om två dagar spelar River Plate sin sista gruppspelsmatch i årets Copa Libertadores när man tar sig an ecuadorianska LDU Quito på hemmaplan. Marcelo Gallardos lag är redan klara för åttondelsfinal, men trots detta ser man ändå ut att ställa upp med starkast möjliga lag på tisdag.

Det är nämligen som såhär att Gallardo är väldigt sugen på förstaplatsen i gruppen och det är med just LDU Quito som man tampas kring denna. Båda klubbarna är klara för nästa runda och det enda som matchen på tisdag egentligen handlar om är vem som ska bli gruppetta. 

I skrivande stund leder ecuadorianerna gruppen på tolv poäng, medan River Plate är tätt där bakom med tio inspelade. Därmed behöver Gallardo och hans lag vinna på tisdag för att bli gruppvinnare och därmed ge sig själva en potentiell fördel till åttondelsfinalerna. 

Lucas Martínez Quarta har som bekant lämnat storklubben och in på hans plats i startelvan lär Paulo Díaz komma. Därmed känns Gallardos lag på tisdag tämligen givet. 

Förmodad startelva för River Plate: Armani: Montiel, Díaz, Pinola, Casco: Fernández, Pérez, De la Cruz: Álvarez, Borré, Suárez.

Eventuellt kan Enzo Pérez komma att vilas då han står på två varningar och kommer att bli avstängd i den första åttondelsfinalen ifall han drar på sig ytterligare ett på tisdag. 

Fotnot: Matchen spelas under natten mot onsdag, svensk tid, klockan 02:30.