Racing Club besegrade Gimnasia utan Maradona på bänken

Under lördagen spelade Racing Club och Gimnasia en träningsmatch på hemmalagets träningsanläggning i Avellaneda. Racing vann med uddamålet – och Diego Maradona fanns inte närvarande på Gimnasias avbytarbänk.

Lisandro López var återigen med i startelvan när Racing Club sprang ut på planen under lördagen för att möta Gimnasia i Avellaneda.

Matchen i sig blev inte den mest sprudlande tillställningen, men hemmalaget vann med 2–1 efter mål av Mauricio Martínez och Matías Rojas – där det sistnämnda var, enligt rapporterna, ett riktigt drömmål. 

För Racings del var det en positiv värdemätare och framförallt var det roligt att se Lisandro López på planen igen. Gimnasias enda mål i matchen prickades in av Sebastián Cocimano och precis som i den senaste träningsmatchen var inte Diego Maradona närvarande på bänken. 

Tränaren hålls fortfarande hemma i sin bostad, i största möjliga utsträckning, eftersom läget med Coronaviruset, i Argentina, alltjämt fortfarande är väldigt kritiskt.