Maxi Rodríguez om dödens grupp: ”Det är en fin utmaning”

Efter gårdagens seger mot Unión med 1-0 uttalade sig Newell’s Old Boys lagkapten, Maxi Rodríguez, om gruppen man hamnat i till den kommande ligasäsongen och som redan fått epitetet ”dödens grupp”.

Under gårdagen lottades grupperna till den kommande ligasäsongen i Argentina. Newell’s Old Boys hamnade i samma konstellation som Boca Juniors, Lanús och Talleres – en grupp som snabbt fick epitetet ”dödens grupp”.

Efter att Newell’s Old Boys besegrat Unión, under fredagskvällen, uttalade sig deras lagkapten, Maxi Rodríguez, kring gruppen som fått epitetet ”dödens grupp”.

”Det är en fin grupp med fina utmaningar och detta är något som vi måste förbereda oss inför. Vi måste tro på oss själva, på det vi ska göra direkt under inledningen av turneringen och försöka vinna på vilken plats som helst”.

Angående var Rodríguez och hans lag står just nu i förberedelserna är anfallaren optimistisk.

”Vi är ett lag som måste fortsätta att utvecklas och anpassa oss till dom spelarna vi har. Vi måste vara lugna och fokusera på den första matchen av turneringen och inte titta längre fram än så”.

Avslutningsvis berättar Maxi Rodríguez vad som gäller under dom nästkommande två veckorna innan säsongen drar igång igen.

”Vi är väldigt nära premiären av årets turnering och nu ska vi försöka att komma så väl förberedda som möjligt till öppningsmatchen. Det viktigaste är att få tillbaka dom spelarna som fortfarande står utanför och ha dom redo till starten av ligasäsongen”.