Banfield slog Independiente i dubbla matcher

Banfield överraskade nog rätt många när man besegrade Independiente i två raka matcher under lördagen.

Independiente är ett mysterium som kommer att bli oerhört intressant att följa under den kommande säsongen. Klubben har varit, under en längre tid, en tickande bomb och frågan är om inte denna kommer att explodera ganska snart. Lucas Pusineri är en spännande tränare, men spelarmaterialet är dessvärre inte tillräckligt bra för att kunna utmana om några finare placeringar. 

Under lördagen åkte storklubben dessutom på dubbla förluster mot Banfield på hemmaplan. I den första matchen startade fler reserver än startspelare och denna tillställning vann Banfield med 2–1. 

Match nummer två började däremot lovande för Independientes del när Silvio Romero gav laget ledningen redan i den första halvleken. Dock återhämtade sig Banfield ganska snabbt – och efter dubbla mål av ynglingen Giuliano Galoppo kunde bortalaget segla upp till en 2–1-ledning. Martín Payero utökade sedan dom grönvitas ledning till 3–1 innan colombianen Andrés Roa kunde snygga till siffrorna med sitt 2–3-mål. 

För Independientes del var detta knappast några muntra resultat och huvudbryna för Pusineri blir allt fler. Banfield försäsong går från klarhet till klarhet, och kanske kan man smyga med som en outsider i år?