Rodolfo Fischer är död – han blev 76 år gammal

Under fredagen kom ett sorgligt besked ifrån Argentina – den f.d. San Lorenzo-spelaren och tillika legendaren i klubben, Rodolfo Fischer, är död. Han blev 76 år gammal. 

Rodolfo Fischer var en del av det erkända laget ”Los Matadores” som 1968 blev mästare i Argentina. Detta ikoniska lag blev det första att gå helt obesegrade genom en hel säsong, under proffseran, i landets högsta division.

Fischer gjorde också det avgörande målet i mästerskapet 1968 och blev därmed inskriven i klubbens historieböcker. Överlag var han en fantastisk målgörare och är fortfarande föreningens tredje bästa målskytt genom tiderna med 141 mål på 272 matcher – endast slagen av José Sanfilippo och Rinaldo Martino. Totalt vann Fischer tre ligatitlar med San Lorenzo och vann skytteligan en gång. 

Med det argentinska landslaget spelade Fischer 35 landskamper och på dessa gjorde han 12 mål. Han hade dock oturen att representera det argentinska landslaget under en tid då man missade världsmästerskapet i Mexiko 1970. 

Sedan några år tillbaka har Fischer bott på en gård i centrala Argentina och under fredagen bekräftades det att han dött efter en längre tids sjukdom. Kondoleanserna har strömmat in till den f.d. anfallaren under dagen ifrån flera prominenta fotbollsspelare i Argentina. Diego Maradona skrev bl.a. på sin Instagramsida ”Vila i frid, Lobito” och Marcelo Tinelli skickade sina tankar till Fischers familj i samband med dagens lottning.