Lisandro López: ”Jag är desperat över att få göra ett mål”

Racing Clubs lagkapten, Lisandro López, pratade litegrann under gårdagen kring fortsättningen av Copa Libertadores och sin skada som hållit honom borta ifrån spel den senaste tiden.

Lisandro López spelade enbart 33 minuter mot Club Nacional, i återstarten av Copa Libertadores, under mitten av september. I den matchen slog han nämligen upp den lårskadan som höll honom borta ifrån ett antal veckors träning inför drabbning med den uruguayanska storklubben. Nu är han återigen återställd och ser fram emot fortsättningen i Copa Libertadores, där hans Racing redan säkrat avancemang ifrån gruppspelet. 

”Jag hade en liten sträckning som, när jag nästan var helt återställd, slogs upp igen. Idag på träningen spelade vi lite matchspel och jag kände mig bra. Jag siktar på att vara redo till fortsättningen av Copa Libertadores”.

Angående Copa Libertadores väljer Lisandro López att följa i sin tränare Beccaceces fotspår och hävda att Racing Club inte är någon av huvudkandidaterna till att vinna hela turneringen. 

”Enligt mig är vi inte några kandidater till att vinna. Vi är ett lag med både ungdomlighet och erfarenhet, men vi har inte just den erfarenheten som man får av att spela kontinuerligt i Copa Libertadores”.

Samtidigt börjar också avsaknaden av mål framåt, för anfallaren, att göra sig påmind. Faktum är att Lisandro López inte gjort något tävlingsmål under hela 2020.

”Jag är desperat över att få göra ett mål, men samtidigt är det viktigaste att laget genererar mycket framåt. Vi har arbetat mycket under karantänen och jag gillar det som laget har åstadkommit. Jag trodde att uppehållet skulle påverka oss mer än vad det gjort”.