Lanús utklassade San Lorenzo under fredagen

I en träningsmatch under fredagen utklassade Lanús San Lorenzo med hela 4–1 – ett styrkebesked ifrån Luis Zubeldías manskap. 

Trots landslagsuppehållet valde San Lorenzo och Lanús att spela en träningsmatch under fredagen på Nuevo Gasómetro i Buenos Aires. Solen lös och matchen började i ett intensivt tempo. 

San Lorenzo tog faktiskt också ledningen genom Juan Ramirez redan i den 18:e minuten, men ungefär här någonstans tog det roliga slut för Mariano Sosos lag. Några minuter senare fick San Lorenzo straff efter att Pedro De la Vega tagit bollen med handen inne i eget straffområde. Fram steg Franco Di Santo, men istället för 2–0 drog han straffsparken klockrent i stolpen. 

Pedro De La Vega blev istället för syndabock stor matchhjälte för sitt Lanús. Stortalangen som ryktats till några av Europas största klubbar kvitterade först till 1–1, med en elegant nick, innan Di Plácido gav bortalaget ledningen med 2–1. De La Vega gjorde sedan ytterligare ett mål till 3–1 och då hade vi inte ens hunnit spela 35 minuter. 

För San Lorenzo fortsatte bekymren när Gino Peruzzi samt Matías Palacios utgick skadade och Franco Di Santo blev utvisad. Mariano Soso såg fundersam ut på bänken och det med all rätt – San Lorenzo spelade inte alls bra och tappade boll i många onödiga situationer. Passningsspelet var stundtals bedrövligt och detta är något som måste upp flera nivåer, under dom nästkommande veckorna, innan ligaspelet drar igång igen. 

Lanús hann sedan med att dessutom göra 4–1 genom 18-åringen Franco Orozco innan domaren valde att blåsa av tillställningen. Klubbarna möttes sedan i ytterligare en träningsmatch och återigen vann Lanús – denna gång med 3–1. 

San Lorenzos startelva: Fernando Monetti; Gino Peruzzi, Federico Gattoni, Alejandro Donatti, Bruno Pitton; Matias Palacios, Lucas Menossi, Alexis Sabella, Juan Ramirez; Mariano Peralta Bauer, Franco Di Santo.

Lanús startelva: Lautaro Morales; Leonel Di Placido, Ousmane N’Dong, Nicolás Thaller, Alexandro Bernabei; Facundo Pérez, Tomás Belmonte, Lucas Vera; Pedro De la Vega, José Sand, Acosta.