Federico Mancuello klar för Vélez: ”Jag är väldigt glad över att vara här”

Under gårdagen genomgick den f.d. Independiente-mittfältare, Federico Mancuello, en läkarundersökning hos Vélez Sarsfield och presenterades senare av klubben i fråga.

Efter några år utomlands – i Brasilien och Mexiko – är nu Federico Mancuello återigen tillbaka i argentinsk fotboll igen. 2016 lämnade han Independiente för den brasilianska storklubben Flamengo och har sedan dess även hunnit med att spela i den mexikanska ligan.

Vélez Sarsfield informerade på sin hemsida att mittfältaren har skrivit på ett lånekontrakt, där den argentinska klubben kan göra övergången permanent innan den siste december 2021. 

Mancuello själv är också nöjd med övergången och ser fram emot att representera klubben ifrån Liniers i Buenos Aires.

”Vi vet alla mycket väl att Vélez är Mauricio Pellegrinos hem. Han uttryckte en fras som fastnad hos mig. Han sa till mig att jag var inbjuden till hans hem och att han alltid, enbart, bjöd in folk som han ansåg vara en del av hans familj. Därför siktar jag nu på att acklimatisera mig så snabbt som möjligt, med full koncentration och beslutsamhet. Från min sida kommer det inte finnas någon brist på engagemang och en vilja att göra saker på bästa möjliga sätt”.

Federico Mancuello hade Pellegrino som tränare under sin tid i just Independiente och därför känner dom varandra väl. Mittfältaren menade också på att hans tidigare historia med just Pellegrino var en avgörande faktor till beslutet. 

”Det var ett beslut som vi tog inom familjen, jag har varit utomlands under många år nu. Jag beundrar Pellegrino väldigt mycket och värderar den tid som vi hade tillsammans i Independiente högt. Det har varit en målsättning att komma tillbaka till Argentina på bästa möjliga sätt och att få spela i ett konkurrenskraftigt lag som Vélez. Jag är väldigt glad över att vara här”.