Boca förlorade mot Arsenal

Det spelades faktiskt en träningsmatch under gårdagen mellan Boca Juniors och Arsenal. En match som bortalaget vann med 2–0.

Russo ligger inte direkt på latsidan när det gäller att försöka slipa formen inför den kommande säsongen. Trots att flertalet spelare är iväg på landslagsuppdrag valde ändå tränaren att arrangera en träningsmatch mot Arsenal under gårdagen och ett flertal intressanta namn fanns med i startelvan.

Bland annat startade såväl Mauro Zárate som Ramón Ábila i anfallet – två spelare som haft skadebekymmer och därför fått begränsat med speltid sedan återstarten av Copa Libertadores. Utöver detta fanns också Edwin Cardona med i startelvan samt Sebastián Villa.

Just i fallet med den sistnämnda är det hela en aning kontroversiellt. Villa får nämligen inte delta i tävlingsmatcher för klubben – något dom själva sanktionerat – då han fortfarande står åtalad för att ha misshandlat sin f.d. flickvän och sambo. Lite märkligt kan man då tycka att han spelar i klubbens träningsmatcher. 

Mittfältarens f.d. flickväns advokat uttalade sig omgående om att Villa återigen spelade matcher, men menade att det inte hade någon som helst betydelse och att varken han, eller hans klient, brydde sig nämnvärt om Villa fortsätter att arbeta eller inte under rättegångsperioden. Nog om detta.

Matchen igår blev ingen höjdare för Boca Juniors del. Enligt rapporter hade man svårt att få igång ett ordnat anfallsspel mot ett hungrigt och spelsuget Arsenal. Det ska dock nämnas att matchen bara spelades i 2×40 minuter och hade obegränsat antal byten. Dessutom var det egentligen bara Lisandro López och Julio Buffarini som normalt startar, för Boca, som fanns med i gårdagens startelva. Arsenals mål gjordes av Nicolás Miracco och Facundo Pons.

En intressant detalj ifrån matchen var annars att den 17-årige Cristian Medina startade på mittfältet för Boca Juniors. Medina är egentligen mer van vid att spela som en renodlad 10:a i storklubbens ungdomslag, men Russo utvärderar just nu om spelaren skulle kunna fungerar som 5:a då truppen är, efter att Marcone lämnat, en aning tunn på den positionen. 

Bocas startelva: Rossi: Buffarini, López, Ávila, Mas: Villa, Capaldo, Medina, Cardona: Zárate, Ábila.

Arsenals startelva: Gagliardo: Abreliano, Pereyra, Suso, Papa: Carabajal, Kruspzky, Antilef: Castro, Albertengo, Miracco.