Vélez besegrade Nueva Chicago

Det må vara landslagsuppehåll, men dom argentinska klubblagen fortsätter ändå att slipa på formen inför den kommande säsongen. Under onsdagen besegrade Vélez Sarsfield Nueva Chicago med 1–0.

Det var faktiskt första gången som jag sett en träningsmatch ifrån Vélez träningsanläggning – vilket i sig var en trevlig upplevelse. Mauricio Pellegrino har visserligen några spelare iväg på landslagsuppdrag, men mönstrade ändå en stark elva mot Primera Nacional-laget Nueva Chicago. 

Såhär ställde Vélez Sarsfield upp: Hoyos: Guidara, Amor, Giannetti, Cavanagh: Perrone, Galdames, Álvarez: Janson, Lucero, Mainero. 

Såhär ställde Nueva Chicago upp: Adrián Peralta; Rafael Barrios, Enzo Lettieri, Alan Lorenzo, Gastón Bojanich; Emiliano Telechea, Alejandro Altuna, Agustín Verdugo; Alejandro Melo, Alejandro Aranda, Daniel González.

Matchen i sig var väl ingen sprudlande tillställning, men Vélez kombinerade sig fram några gånger på ett elegant vis och stundtals kunde man se vad Pellegrino vill ha ut av sitt nya lagbygge. Triangelspelet på mittfältet bidrog till flertalet målchanser framåt under den första halvleken och Ricky Álvarez var nära att trycka dit ledningsmålet. 

Men istället för ett ledningsmål under den första halvleken kom det under dom sista 45 minuterna efter att Ricardo Centurión hoppat in och rört om i grytan. Med ett fint inlägg ifrån vänster letade sig bollen bort till Bouzat som nickade mot mål varpå Nueva Chicagos försvarare, Bojanich, styrde bollen i eget målet. 

Nueva Chicago hade några fina intentioner, men på det stora hela lös klasskillnaden igenom. Detta var Vélez Sarsfields tredje seger, på fyra matcher, denna försäsong. För Nueva Chicagos del var detta deras blott andra träningsmatch efter att ha besegrat Brown Adrogue under helgen som var med 1–0.