Lionel Scaloni: ”Det gav oss en vilja att vinna”

Det var en nöjd förbundskapten som mötte pressen efter att Argentina besegrat Bolivia med 2–1 i La Paz under gårdagskvällen. 

Det argentinska landslaget tog sin första seger i Bolivia på 15 år under tisdagskvällen och därför var det, av förklarliga själ, en glad förbundskapten i Lionel Scaloni som mötte pressen efteråt.

”Förutom dom första 15 minuterna dominerade vi matchen. Vi hade turen att kvittera redan innan halvtidsvisslan och det gav oss en vilja att vinna”.

Scaloni menade att flertalet spelare blev slitna av att spela på den höga höjden och att det var därför som han utförde fyra stycken byten.

”Lyckligtvis gjorde alla som kom in bra inhopp. Dom gav oss lite mer fräschhet, vilket var välkommet eftersom flertalet spelare blev trötta”.

En spelare som Scaloni valde att lyfta fram lite extra var Exequiel Palacios. Mittfältaren startade istället för skadade Acuña och gjorde en väldigt fin match.

”Han är en fantastisk fotbollsspelare, som vi förväntar oss att han ska fortsätta att presterar såhär – båda för oss i landslaget, men också i sitt klubblag. Vi värderar honom högt och vet vad han kan tillföra till laget”.