15 års väntan är över – Argentina vann i Bolivia

Under tisdagskvällen tog Argentina sin andra raka seger i VM-kvalet till mästerskapet i Qatar 2022. Detta efter att man besegrat Bolivia i La Paz med 2-1.

Argentina kom till gårdagens möte med Bolivia med en 1-0-seger över Ecuador i ryggen. Samtidigt visste man också att det argentinska landslaget inte hade vunnit i Bolivia sedan 2005.

Gårdagens match började inte heller på bästa sätt för Argentinas del. Dom första 15 minuterna var inget vidare ifrån Scalonis lag utan Bolivia kunde omgående ta tag i initiativet.

Efter 24 spelade minuters spel nickade också Marcelo Martins Moreno in ledningsmålet för Bolivia efter ett mycket vackert inlägg av Alejandro Chumacero. Argentina tog sedan sakteligen över matchen, Paredes prickade stolpen och det kändes som att ett kvitteringsmål hängde i luften.

Förmodligen var det dock ingen som trodde att det skulle komma till på det viset som det gjorde. Lautaro Martínez tog sig fram vackert på vänsterkanten, tappade bollen, men stressade försvararen som rensade rakt på Martínez fot. Bollen styrdes in i mål, förbi en chanslös Carlos Lampe. Ett dråpligt mål, men också en bra insats av Lautaro som fullföljde sin löpning och stressade fram kvitteringen.

Kvitteringsmålet, precis innan halvtidsvisslan, gav Argentina lite arbetsro och under den andra halvleken var det Scalonis lag för hela slanten. Lautaro Martínez hade ytterligare några farliga chanser att göra mål, men den f.d. Boca-målvakten Carlos Lampe stod allt som oftast i vägen.

Segermålet kom istället, med dryga 10 minuter kvar, genom inhoppare Joaquín Correa. Efter ett fint förarbete av Lautaro kunde Lazio-anfallaren trycka till ett stenhårt avslut som Lampe inte hade en chans att rädda.

Dom tre poängen innbär inte enbart att Argentina går ifrån denna landslagssamling med maximalt antal poäng, dom innebär också att man bryter den dystra sviten på 15 år utan seger i Bolivia.