Dags att vinna i Bolivia

Argentina har inte vunnit i La Paz och Bolivia sedan 2005. Det börjar onekligen bli dags för en ny seger.

Det har varit mycket snack om hög höjd dom senaste dagarna ifrån det argentinska landslaget – och visst har det en betydelse.

Det är knappast någon hemlighet att Bolivias landslag är starkast på hemmaplan. Det är inte heller någon bevarad hemlighet att bolivianska klubblag nästan uteslutande vinner sina matcher, i Libertadores och Sudamericana, hemma i Bolivia.

Argentina kommer till kvällens match med en 1-0-seger över Ecuador i ryggen. Som nämnts tidigare lär inte Scaloni göra särskilt många förändringar utan det är främst på högerbacksplatsen, där Montiel och Foyt tampas, samt mittfältsplatsen som Acuña ockuperade, men klev av skadad senast, som är ett frågetecken.

Förmodad startelva för Argentina: Armani: Montiel/Foyt, Martínez Quarta, Otamendi, Tagliafico: De Paul, Paredes, Acuña/Palacios/Domínguez: Messi, Martínez, Ocampos.

Läget i Bolivia är ganska lugnt trots att man förlorade mot Brasilien i fredags med hela 5-0 på bortaplan. När allt kommer omkring var det en förlust som man hade räknat med och faktum är att förbundskaptenen vilade några spelare inför Argentinamatchen istället.

Man väntas göra många förändringar i startelvan jämfört med senast och spelare som Alejandro Chumacero, Jaumé Cuellar och Marcelo Martins lär går rakt in i laget.

Argentina har inte vunnit i Bolivia på 15 år. Det börjar onekligen bli dags nu.

Fotnot: Avspark är klockan 22:00, svensk tid, men dessvärre sänder ingen svenskt TV-kanal matchen.