Scaloni: ”Allt vi kan få med oss härifrån är positivt”

Lionel Scaloni – och det argentinska landslaget drabbar samman med Bolivia under morgondagen. 

Mötet med Bolivia i La Paz är alltid en svår match med tanke på den höga höjden som tillställningen spelas på. Ofta är det just här i Bolivias huvudstad som landets landslag brukar ta sina poäng under kvalspelen till VM-slutspelen. 

Just därför är också Scaloni fåordig när han får frågan kring ifall han skulle vara nöjd med en poäng mot Bolivia under morgondagen.

”Det är svårt att svara på. Logiskt sätt är man alltid glad över allt man kan få med sig härifrån, men det (1 poäng) är inget vi tänker nöja oss med på förhand. Vi är medvetna om att det kommer bli en svår match, men att vi måste möta matchen på bästa sätt och göra saker och ting bra. Vi får helt enkelt vänta till efter matchen för att se om vi är nöjda med resultatet eller inte”.

Det är ännu oklart om Marcos Acuña kommer att kunna spela imorgon eller inte. Detta efter att ha gått av mötet mot Ecuador i torsdags. 

”Vi har en plan för matchen. Det kommer inte vara många ändringar i startelvan, men där kommer säkert vara någon. Vi får se hur spelarna ser ut på träningarna. Spela på hög höjd är väldigt annorlunda jämfört med att spela på havsnivå. Vi kommer att ta till dom försiktighetsåtgärder som behövs”.

Senaste gången som Argentina vann i La Paz var så långt tillbaka som 2005. En match som Lionel Scaloni själv deltog i. 

”Det är klart att man minns den matchen. Jag kan ta med många taktiska exempel därifrån. Det var en blandning av tekniska spelare – och några som sprang väldigt mycket. Det var en väldigt härlig upplevelse. Vi vann, men det var en svår match, precis som det allt är här på hög höjd”.