Möjliga ändringar till mötet med Bolivia på tisdag

På tisdag möter Argentina Bolivia i La Paz och Lionel Scaloni kan tvingas till några justeringar jämfört med senast mot Ecuador. 

Mungiporna är uppåt hos argentinarna efter 1–0-segern mot Ecuador i torsdags. Visserligen presterade landslaget ingen vidare fotboll, men segern var det viktigaste och med den fick man också lite arbetsro. 

Nu väntar Bolivia på hög höjd i La Paz och Lionel Scaloni kan komma att göra några förändringar i laget jämfört med senast. Montiel gjorde visserligen en fin match på högerbacksplatsen, men konkurrensen med Foyt är hård, och Scaloni funderar på ett rakt byte till mötet med bolivianerna. 

Utöver detta kan förbundskaptenen komma att göra ytterligare ett byte och då centralt i planen. Det är nämligen ännu oklart om Marcos Acuña kommer att kunna medverka på tisdag – detta efter att mittfältaren klivit av planen, skadad, mot Ecuador. Sedan dess har Acuña tränat rehab och ifall han inte kan starta mot Bolivia har förbundskaptenen flertalet alternativ. 

Mot Ecuador ersatte Bocas Eduardo Salvio den f.d. Racingspelaren när han blev skadad, och Salvio är givetvis ett alternativ även mot Bolivia. Skulle dock Scaloni vilja ha en mer defensivt präglad spelare kan han använda sig av antingen Exequiel Palacios – eller Nicolás Domínguez. 

I övrigt kommer startelvan, med största sannolikhet, att vara densamma som mot Ecuador i torsdags.