Vad händer egentligen med Agustín Almendra?

Sedan återstarten av Copa Libertadores har den 20-årige mittfältaren inte startat en enda match för Boca Juniors. Samtidigt har han nu börjat strunta i att gå till klubbens träningarna – vad händer egentligen med Agustín Almendra?

Under fjolåret var Agustín Almendra en av dom mer spännande – och unga talangerna i Boca Juniors som tog för sig på mittfältet och fick mycket speltid under Gustavo Alfaro. Men sedan Miguel Ángel Russo tog över storklubben, runt årsskiftet, har Almendras speltid varit obefintlig. 

Russo har varit tydlig med att mittfältaren inte ingår i hans framtidsplaner och Almendra har successivt känt sig utesluten ifrån truppen. Sedan en tid tillbaka har spelaren dessutom slutat gå till träningarna vilket nu har renderat i att Boca funderar på att sanktionera honom ekonomiskt. 

Almendra står under kontrakt med Boca Juniors till 2022 och har en hög utköpsklausul på 30,000,000 dollar. Under fjolåret fanns det också ett stort intresse för honom ifrån några av Europas största klubbar. Men i takt med att speltiden har uteblivit och utvecklingen därför, tillfället, försatts i pausläge har intresset för spelaren också försvunnit. 

Som läget är just nu finns det ingenting som tyder på att Almendra har en framtid i Boca Juniors. Samtidigt är storklubben inte intresserade av att skänka bort talangen till ett reapris. Hans aktier kring att få mer speltid har inte direkt heller ökat av att han inte dyker upp till klubbens träningarna. I veckans dubbla träningsmatcher mot Argentinos Juniors fanns han inte med i någon av dom – detta trots att flertalet spelare ifrån ungdomslaget fick speltid.

På ett personligt plan har också året varit turbulent för Almendra. Han var den förste spelaren i Boca som testades positivt för Coronaviruset och hans flickvän har blivit gripen för innehav av droger.

Vad händer egentligen med Agustín Almendra?