Ungdomarnas lördag i Argentina

Ett flertal träningsmatcher spelades under lördagen som involverade klubbar i såväl Liga Profesional som Primera Nacional. Det som stack ut mest var några ungdomars fina insatser. 

San Lorenzo besegrade Talleres, två gånger om, i Buenos Aires. Den första matchen, som var mellan lagens respektive B-uppställningar, vanns med 2–1 efter dubbla mål av 17-årige Agustín Hausch – Talleres mål noterades av Beltramone.

Match nummer två involverade betydligt fler startspelare och tillställningen höll därför också avsevärt högre kvalité. San Lorenzo var mycket bättre än Talleres och Matías Palacios vackra 1–0-mål var ett resultat av ett väldigt elegant anfall. 18-årige Palacios känns mer och mer som en potentiell startspelare i Sosos lagbygge till den kommande säsongen.  

Talleres däremot har en hel del att jobba på och det största intrycket ifrån dagens matcher var att man helt saknar en naturlig striker. Efter att Bustos, Arias och Moreno lämnat fick Valoyes axla den rollen idag och gjorde, om vi ska vara helt ärliga, inget vidare väsen ifrån sig.

**

Ifrån Matías Palacios i San Lorenzo till en annan 18-åring i Rosario Centrals Luciano Ferreyra. Ett mycket vackert avslut ifrån anfallaren innebar 1–0 för Rosario Central mot Caruso Lombardis Belgrano under lördagseftermiddagen. Kily González lag visade återigen upp ett vackert spel och kunde i slutändan vinna med 2–0. 

Det första mötet för dagen hade slutat oavgjort, 2–2, och jag tror att Rosarioklubben börjar känna sig ganska tillfreds med hur laget utvecklats under dom senaste veckorna. 

**

Vélez Sarsfield mot Platense blev två ordentliga målorgier när först det inledande mötet slutade med seger för hemmalaget med 2–1. Återigen blev Juan Lucero noterad för ett mål medan 19-årige Facundo Cáseres stod för det andra. 

Lagens sista match slutade sedan 3–3 där Vélez ställde upp med starkast möjliga lag. Här fick vi se mål ifrån Lucas Janson, Ricky Álvarez och 19-årige Florián Monzón. Överlag är nog Vélez dom som imponerat mest på mig sedan träningsmatcherna drog igång igen. 

**

Övriga resultat ifrån lördagen:

Estudiantes – Huracán. 3–0. 

Gimnasia – Defensa y Justicia. 0–1.

Independiente – Deportivo Morón. 0–2. 

Racing Club – Barracas Central. 1–0. 

Lanús – Defensores de Belgrano. 3–3. 

Argentinos Juniors – Arsenal. 1–0, 0–2.