Argentina besegrade Ecuador utan att imponera

Argentina besegrade Ecuador under natten mot fredagen med 1–0 efter mål av Lionel Messi på straff.

Det blev ingen sprakande klang – och jubelföreställning denna afton när Argentina inledde sin resa mot VM i Qatar 2022. Scaloni valde en tämligen väntad startelva, sett till avbräcken som tillkommit under dom senaste veckorna, och Argentina inledde matchen med att ta kommando omgående. Att La Bombonera gapade tomt bidrog onekligen till en något bisarr upplevelse som man hade svårt att förlika sig med. 

Efter elva minuters spel fixade Lucas Ocampos en straffspark efter en fin aktion på högerkanten. Fram steg Lionel Messi och gjorde inga misstag ifrån elvameterspunkten. 

Målet gav Argentina lite andrum och faktum är att defensivt hade man stenkoll på sina motståndare under hela matchen. Ecuador skapade inte en enda riktigt farlig målchans och hade inte heller ett enda skott på mål. Det man önskade lite mer ifrån Argentinas sida var i det offensiva spelet. Visserligen hade man några chanser att utöka sin ledning, främst var det Ocampos och Messi som hotade framåt, men det blev inte fler mål än Messis elvametersspark. 

I slutändan blev det ändå ett dugligt resultat och ett skönt sätt att inleda VM-kvalet på. Nu väntar Bolivia på tisdagen på hög höjd i La Paz. 

Argentinas startelva: Armani: Montiel, Martínez Quarta, Otamendi, Tagliafico: De Paul, Paredes, Acuña: Messi, Martínez, Ocampos.

Ecuadors startelva: Domínguez: Ferigra, Arreaga, Arboleda, Estupinan: Ibarra, Gruezo, Franco, Caicedo: Valencia, Mena Delgado.