Några sista funderingar kring Argentinas startelva

Under den kommande natten drar Argentinas VM-kval igång, inför mästerskapet i Qatar 2022, när man tar sig an Ecuador på hemmaplan i Buenos Aires.

La Bombonera är redo för VM-kval i afton och förhoppningsvis är Argentinas landslag det också.

Vad det gäller startelvan har det varit en hel del turer fram och tillbaka. Efter några jobbiga avbräck har Scaloni fått fundera över hur han på bästa sätt ska formera sig.

Till 9/11-delar känns elvan spikad, men kring målvaktsfrågan och den mittfältspositionen som Lo Celso skulle positionerat sig på, finns det fortfarande några oklarheter.

I målet står det mellan Armani och Martínez om vem som ska starta. Den sistnämnde ska ha lett i denna konkurrensen, men det finns fortfarande en möjlighet att Armani tar hand om platsen. Scaloni ska nämligen värdera Armanis rutin ifrån tidigare landslagssamlingar, men samtidigt har Martínez en otroligt fin form just nu och är i betydligt bättre matchform än sin konkurrent.

På mittfältet lutar det åt att Marcos Acuña tar hand om Lo Celsos plats. Mittfältaren, som nyligen blev klar för Sevilla, har startat i relativt många matcher under Scalonis ledning som förbundskapten och kan axla Lo Celsos offensiva kvalitéer.

Förmodad startelva för Argentina: Armani/Martínez: Montiel, Martínez Quarta, Otamendi, Tagliafico: De Paul, Paredes, Acuña: Messi, Martínez, Ocampos.

Exakt hur anfallet ska formeras råder det delade meningar kring. Förmodligen blir det att Messi spelar precis bakom Lautaro Martínez och Ocampos och inte i en renoldad högerytterposition.

Fotnot: Avspark är i natt klockan 02:30.