Boca Juniors besegrar Argentinos

I två stycken träningsmatcher drabbade Boca Juniors och Argentinos Juniors samman under onsdagskvällen. 

Boca Juniors tanke, med träningsmatcherna under gårdagen, var att ge spelarna som inte fått tillräckligt med speltid, under återstarten av Copa Libertadores, lite välbehövliga minuter i benen. I den första matchen visade framförallt Franco Soldano, Agustín Obando och Walter Bou framfötterna där dom två förstnämnda stod för målen i 2–0-segern. 

I match nummer två fick både Mauro Zárate och Wanchope Ábila speltid vilket var välbehövligt för dom båda. Ábila har som bekant varit skadad den senaste tiden och därför inte funnits tillgänglig i storklubbens senaste drabbningar av Copa Libertadores. Denna match slutade dock mållöst och var enligt rapporterna hyfsat intetsägande. 

En intressant detalj som man kan hänga kvar lite vid är att Damián Battalini startade för Argentinos i träningsmatch nummer 2. Han har ryktats flitigt till Boca Juniors under den senaste veckan och det finns mycket som faktiskt pekar på en övergång. Faktum är att det ryktas i Argentina om att en affär kan bli officiell inom dom närmaste dagarna.