D’Onofrio: ”Vi har vetat länge att Gallardo kan komma en dag och säga ’nu kommer jag inte längre”

Under onsdagen pratade River Plates president litegrann om Marcelo Gallardo och hur han ser på tränarens framtid i storklubben.

Marcelo Gallardo blev huvudtränare för River Plate 2014 och har sedan dess utvecklats till storklubbens mest framgångsrika tränare någonsin. Just därför har intresset för den unge tränaren intensifierats i bl.a. Europa och River Plate är väl införstådda med att han kan komma att lämna inom en snar framtid. Klubbens president, Rodolfo D’Onofrio, samtalade lite med TyC Sports under onsdagen och gav sin syn på tränarens framtid.

”Om jag tittar på det, dag för dag, ser jag honom som jag alltid sett honom – med en otrolig entusiasm. Nu på senare tid har jag bara sett honom vid några få tillfällen pga. pandemin, men vi har träffats, öga mot öga, även under denna perioden och pratat. Han är väldigt beslutsam i projektet som vi är i. Men nu, precis som under tidigare år, vet vi att det kan komma till en punkt när Gallardo säger ’jag kommer inte längre än hit’, detta eftersom han har andra projekt och möjligheter att välja på. Jag hoppas att den punkten aldrig kommer, inte bara tills efter min mandatperiod tar slut nästa år, utan att detta varar för evigt. Vi har ett stort projekt med ungdomslagen som redan börjat visa sig”.

Presidenten utvecklade vidare kring Gallardos betydelse för klubben och tog som ett exempel vad San Lorenzos president, Marcelo Tinelli, sa till honom när klubbarna möttes i en träningsmatch under den föregående helgen.

”Häromdagen, i samband med träningsmatchen, sa Tinelli till mig att han var imponerad över att reservlaget spelade likadant som A-laget. Jag sa till honom att ifall du tittar på vilket ungdomslag som helst i klubben så spelar alla likadant. River har utvecklat en fotbollsskola med människor som arbetar nära Gallardo och Enzo Francescoli och dom har åstadkommit detta. Vi hoppas att detta kommer vara något bestående, vi ger dom all support som dom kan tänkas behöva”. 

Avslutningsvis pratade D’Onofrio lite om den nya gräsmattan som läggs inne på Estadio Monumental och ombyggnaden i stort som sker inne på klubbens hemmaplan. 

”Vi håller på att fixa gräsmattan. Hur många gånger har inte folk hört Gallardo prata om att River inte förtjänar den usla gräsmattan som vi haft. Om gud vill har vi allt färdigställt i februari och därmed innehar vi Latinamerikas bästa gräsmatta. Det händer saker. Jag är stolt över det som River åstadkommit dom senaste åren, inte bara vad det gäller titlarna vi vunnit, utan även vad vi lämnar efter oss i stort. Det är något som känns väldigt viktigt för mig”.