D’Onofrio om Rivers ekonomi: ”40% av intäkterna har försvunnit”

Under Rodolfo D’Onofrios långa samtal med TyC Sports pratade han om många olika saker som berör River Plate. Ett av dessa ämnen var storklubbens nuvarande ekonomiska status.

River Plate har haft ekonomiska problem under en längre tid och haft skulder till såväl spelare i truppen, som andra klubbar runt om i Sydamerika. Men nu ser det ljusare ut på den ekonomiska fronten för storklubben. Försäljningarna av Lucas Martínez Quarta och Juan Quintero har inbringat mellan 15 – och 20,000,000 dollar, vilket givetvis underlättar en aning under ett ekonomiskt ansträngt år.

”River mår bra ekonomiskt och uppfyller alla sina åtaganden på denna biten. Det som har hänt, och som hänt med alla klubbar, är att 40% av intäkterna har försvunnit. TV-intäkterna är ingenting för River, det är ungefär 4% av våra inkomster. Andra klubbar är desperata över Tv-pengarna, men oss berör det ingenting. River kommer fortsätta att må bra framöver”. 

Det största bortfallet för River Plate har varit publikintäkterna som är bland dom högsta i Argentina, men även hela Sydamerika. Samtidigt kostar också ombyggnationen av Estadio Monumental en hel del pengar. 

”Det är mycket arbete igång just nu, som med gräsmattan, som ingår i utgifterna detta år. Men vi ska även inkludera Wi-fi på arenan, med den högsta kvalitén på samtliga sektioner. Allt det som du kan tänka dig när man nämner ordet ”Smart-Stadium”, detta kommer att vara River i december, eller när vi återstartar i februari/mars med förhoppningsvis publik som, om gud vill, kan få lova att njuta av allt detta”.