Två nya bakslag för Scaloni – Lo Celso och Musso skadade

Under tisdagen kom nya tråkiga besked för förbundskaptenen Lionel Scaloni. Såväl målvakten, Juan Musso, som mittfältaren, Giovani Lo Celso, missar VM-kvalet som stundar.

Udinesemålvakten ska ha fått en vridning i menisken under gårdagens träning och kommer åka hem till Italien igen för att undersökas vidare. Därmed har Scaloni tre målvakter kvar i truppen att välja mellan – Franco Armani, Esteban Andrada och Emiliano Martínez – till mötet med Ecuador på torsdag. Dessutom har man kallat in Jeremías Ledesma ifrån Cadíz som kommer ansluta till truppen på fredag. 

Vad det gäller Lo Celso ska han ha ådragit sig en muskelskada och kommer inte finnas med när landslaget tar sig an Ecuador på torsdag och inte heller i mötet med Bolivia på tisdag. Här kallar man inte in någon ersättare utan anser att man redan har god täckning inom truppen. 

Lo Celso var med största sannolikhet tilltänkt för startelvan och därför får Scaloni tänka om en aning. Den mest naturliga ersättaren är Exequiel Palacios, men även Guido Rodríguez kan vara ett alternativ.