Salvio om att vara tillbaka i landslaget: ”En enorm glädje”

Eduardo Salvio är återigen uttagen i det argentinska landslaget efter två års frånvaro.

Senast Eduardo Salvio var med i det argentinska landslaget var i samband med världsmästerskapet i Ryssland 2018.

Men sedan återkomsten till Boca Juniors har yttermittfältare blommat upp igen och hans prestationer har gjort att Scaloni tagit honom i beaktning. Nu är Salvio återigen med i en landslagstrupp och ser fram emot VM-kvalet som stundar.

”Återkomsten till landslaget är en stor glädje för mig – en stor tillfredsställelse. Efter flera månader av uppehåll, till följd av pandemin, och att nu kunna återuppta fotbollen igen samt dessutom bli uttagen i landslaget är en enorm glädje och ett kvitto på allt hårt arbete som jag utfört. Jag omfamnar det med glädje och optimism”.

Salvio lyfter fram att mötet med Ecuador kommer bli speciellt eftersom hans f.d. tränare i Boca Juniors, Gustavo Alfaro, tränar deras landslag.

”Alfaro är en person som jag känner mycket väl och tycker väldigt mycket om. Ecuador kommer att komma hit och spela sitt spel, medan vi i Argentina kommer vara spelförande. Vi måste försöka ta tag i matchen omgående, detta eftersom Ecuador kommer inte bjuda oss på någonting”.

Angående mötet med Bolivia, på hög höjd i La Paz, är Salvio också optimistiskt inställd.

”Att spela på hög höjd kommer att slita på oss absolut, det är inte enkelt att spela där. Men vi ska göra en bra insats, och med tanke på den kvalité som vi har i truppen tror jag att vi kan visa att det är en stor skillnad mellan lagen”.