Med återbuden i beaktning – hur kommer Scaloni att ställa upp på torsdag?

Efter ett antal återbud har nu Lionel Scaloni äntligen sin trupp samlad inför VM-kvalet som stundar under den kommande veckan. Men hur kan förbundskaptenen komma att ställa upp i tordagens möte med Ecuador?

Det har onekligen blivit några kännbara bortfall för Scaloni under den senaste tiden. Högerbacken Renzo Saravia har dragit korsbandet, Germán Pezzella är också skadad och Walter Kannemann har drabbats av Coronaviruset.

Därmed kommer förbundskaptenen få stuva om en aning i sin startelva mot Ecuador. Om vi börjar med att kika på målvaktspositionen står det, mest troligt, mellan Franco Armani och Emiliano Martínez. Personligen tror jag att Armani har en liten fördel av att han redan vaktat målet i ett flertal landskamper sedan tidigare.

Backlinjen känns ganska klar till åtminstone 3/4. Mittbackarna blir förmodligen, med tanke på Pezzellas frånvaro, Martínez Quarta och Otamendi. Vänsterbacksplatsen är gjuten till Nicolás Tagliafico.

Den positionen som känns öppen är högerbacksplatsen. Juan Foyt är kanske det mest självklara valet, men han har inte gjort en 90 minuters match sedan 2019 med Tottenham och har därför blivit utlånad till spanska Villarreal.

Därbakom finns River Plates Gonzalo Montiel, som haft en väldigt fin utveckling under dom senaste säsongerna och vuxit enormt under Marcelo Gallardo. Här känns det faktiskt som att det är jämnt skägg mellan dom båda, men ska jag ge mig på en gissning tar Foyt ändå tillslut platsen i startelvan.

Mittfältet är rätt självskrivet. Känslan är att det blir ett tremannamittfält med De Paul, Paredes och Lo Celso. Kanske att man saknar en Mascherano-typ som kan agera städgumma bakom två lite mer kreativa mittfältare.

Annars är det ett mittfält som är iögonfallande med väldigt mycket spets och kvalité. Jag hade gärna sett att man lyckats klämma in Alejandro Gómez, med tanke på hans fina form i Atalanta, men det blir nog svårt och mest troligt får han finna sig i att börja på bänken.

Anfallslinjen kommer att utgöras av Messi, Lautaro Martínez och Ocampos. Här känns Messi och Lautaro mest gjutna. Men Ocampos har haft en otroligt fin utveckling i Sevilla och är en spelare som Scaloni verkar uppskatta väldigt mycket.

Man hade såklart gärna fått in Dybala i konstellationen också, men det kommer bli svårt då hans position ockuperas av mer självklara alternativ. Det skulle vara om Scaloni väljer att spela honom i Lo Celsos roll på mittfältet, men det är något jag håller som väldigt osannolikt.

Förmodad startelva mot Ecuador: Armani: Foyt, Martínez Quarta, Otamendi, Tagliafico: De Paul, Paredes, Lo Celso: Messi, Martínez, Ocampos.