Luis Islas: ”Armani och Andrada har väldigt höga nivåer i sig”

Den f.d. landslagsmålvakten, och en av dom som var med vid VM-guldet 1986, uttalade sig under gårdagen kring målvaktsposten i det argentinska landslaget samt ifall han hade tagit med Di María i sin landslagstrupp ifall han själv varit förbundskapten.

Luis Islas var en del av det argentinska landslag som vann VM-guld 1986. Även fast han inte själv gjorde någon match i turneringen kommer han alltid att stå med i historieböckerna som en VM-guldmedaljör för Argentina. Nu har han gett sin syn på den nuvarande målvaktssituationen i det argentinska landslaget.

”Armani och Andrada har väldigt höga nivåer i sig och försvarar båda tröjor till storklubbar i Argentina – vilket givetvis ger ett extra plus i kanten. Målvaktsposten har bra täckning i det argentinska landslaget. Armani är solid mellan alla tre stolparna medan Andrada är en annan typ av målvakt, han gillar att gå ut mer och befinna sig utanför straffområdet. Om jag varit förbundskapten för landslaget hade jag tagit det, dag för dag, kring vem som skulle få starta”.

Angående att Emiliano Martínez, numera i Aston Villa, tillvardags spelar i Europa ser inte Islas nödvändigtvis som en fördel gentemot dom andra två målvakterna. 

”Martínez har ingen fördel av att spela i Europa. Att spela hemma i Argentina förbereder dig också för att spela mot vilket motstånd som helst. Däremot har Martínez 13–14 matcher i benen jämfört med Armani och Andrada som har två (egentligen tre reds.anm) vilket såklart måste analyseras”. 

Avslutningsvis slår Islas fast att samtliga tre hade gjort det bra om dom fått chansen ifrån start i det argentinska landslaget.

”Nivån på målvakterna är väldigt jämn, därför får man fokusera på detaljer som avgör. Oavsett vem som spelar, kommer dom att göra det bra. Vilket beslut Scaloni än tar kommer det inte att göra någon större skillnad”. 

Islas hann också med att kommentera det faktum att Di María inte är med i truppen till den kommande landslagssamling och ge sin syn på hela situationen.

”Di María är en spelare som jag älskar. Om jag var tränare för landslaget så skulle han varit med i truppen. Varför? Därför att han har erfarenheten, kvalitén och är i matchform. Han har spelat i dom 12–15 senaste matcherna. Enligt mig är han en spelare som, ifall jag var förbundskapten, hade tyckt om att fortsätta se i landslagets matchtröja”.