Lucas Martínez Quarta klar för Fiorentina

River Plates mittbacksstjärna kommer bli klar för Fiorentina inom dom närmaste dagarna. Därmed lämnar han klubben som fostrat honom och ansluter till den italienska storklubben där han blir lagkamrat med landsmannen Germán Pezzella. 

Lucas Martínez Quarta har tillbringat hela sin fotbollskarriär i River Plate, han har älskat föreningen sedan barnsben och har tagit sig upp igenom ungdomslagen för att tillslut slå igenom i seniorlaget. 

Tillsammans med den argentinska storklubben har Martínez Quarta vunnit det mesta som går att vinna i Sydamerika, bortsett ifrån den inhemska ligatiteln. Bland titlarna återfinns såväl Copa Libertadores som dubbla vinster i Copa Argentina. Mittbacken, som kommer ansluta till Fiorentina efter landslagsuppehållet, är uttagen i den argentinska landslagstrupp som ska samlas i Buenos Aires under dagarna som kommer. 

I Fiorentina blir Martínez Quarta lagkamrat med bl.a. landslagsmannen Germán Pezzella. Det ska dock läggas in en brasklapp om att Pezzella kan komma att lämna för Milan under dom närmaste dagarna. 

River Plate kommer att få 13,000,000 euro för mittbacken vilket ger ett välbehövligt tillskott till klubbkassan. Spontant känns det också som att flytten är helt rätt steg i Martínez Quartas fotbollskarriär.