Nicolás Messiniti glänste mot Gimnasia

Under lördagen smällde Nicolás Messiniti in tre mål för sitt Independiente mot Gimnasia. 24-åringen glänste mer än någonsin och skickade en tydlig signal till tränaren Pusineri om att han tänker slåss för en startplats till den kommande säsongen.

Messiniti brukar få en hel del gliringar av sina medspelare pga. att hans efternamn har samma inledning som Argentinas bästa fotbollsspelare Lionel Messi. Själv brukar han skoja bort jämförelsen och säga att han är ”mer Niti än Messi”. Under gårdagen var Nicolás dock minst lika mycket Messi som Niti.

Tre gjorda mål mot Gimnasia sände en tydlig signal till tränaren Lucas Pusineri om att Messiniti tänker slåss om en startplats till den kommande säsongen.

Anfallarens inledande mål, under gårdagen, kom till efter ett fint förarbete av Bustos på högerkanten. Messiniti kom före sin försvarare på första stolpen och styrde dit 1-0 för Independiente. Andra målet föll efter ett vackert inlägg av Alan Velasco, som f.ö. också var en positiv överraskning under gårdagen, varpå Messiniti styrde in bollen med pannan – ottagbart för Gimnasias målvakt.

Hattricket fullbordades sedan efter att Messiniti först snott åt sig bollen, ryckt ifrån några försvarare och sedan avslutat säkert med vänsterfoten. En vacker aktion som innebar att hattricket innehöll mål med såväl högran, som vänstran och däremellan huvudet.

Nicolás Messiniti har haft svårt att slå sig in i Independiente dom senaste säsongerna. Hans seniordebut kom redan 2017 under Ariel Holans ledning, men sedan dess har det stått ganska still kring chanser för storklubben.

Några utlåningar senare, och med tanke på att bl.a. Leandro Fernández har lämnat storklubben under sommaren, har möjligheterna öppnats upp för att anfallaren ska få fler chanser i klubben han fostrats i och samtidigt är stor supporter till. Faktum är att Messiniti, sedan tonåren, kontinuerligt har gått på Independientes hemmamatcher och stått på ena kortsidan för att sjunga fram sitt lag till seger.

Nu är känslan kring 24-åringen att han är närmare en startplats i storklubben än han någonsin varit tidigare. Spelaren själv hoppas också på att få mer speltid framöver.

”Förutom målen idag (läs igår) är jag väldigt nöjd över hur laget såg ut. Vi kunde ändra tempot i spelet flera gånger. Att jag valde att gå till Temperley på lån var det bästa beslutet jag gjort eftersom dom gav mig chansen att utvecklas. Jag arbetar hårt för att ge det bästa till laget. I anfallet finns redan Silvio Romero som är en väldigt bra spelare. Jag siktar bara på att göra mitt bästa och sen är det upp till tränaren att ta ut laget”.