Har Central Córdoba hittat rätt?

Klubben ifrån Santiago del Estero har värvat som om det inte fanns en morgondag under sommaren. Flera av dessa fick chansen under gårdagens möte med Atlético Tucumán. Har Central Córdoba hittat rätt?

Central Córdoba var en positiv överraskning redan under fjolårssäsongen då man höll sig kvar i Primera Division trots att man var kraftigt nederlagstippade.

Nu har Gustavo Caleoni lämnat posten som tränare och in har Alfredo Berti kommit. Ett nytt lagbygge har ägt rum under sommaren och många nya ansikten har kommit in. Under gårdagens dubbla möten med Atlético Tucumán fick dom flesta av dessa speltid.

En spelare som stack ut lite extra var anfallaren Sebastián Ribas som närmast kommer ifrån Rosario Central. Han gjorde båda målen i den första träningsmatchen när Central Córdoba vann med 2-1.

Ribas hade en mindre lyckad sejour i Rosario Central och även fast han själv ville stanna, valde man tillslut att gå skilda vägar. Nu är han i Central Córdoba och förhoppningsvis kan han komma upp i samma nivå som under sin epok med Patronato.

Överlag såg Central Córdoba pigga ut under gårdagens dubbelmöte med Tucumán och det finns egentligen ingenting som pekar på att man inte kommer att kunna komma högre upp än under föregående säsong när ligaspelet väl drar igång igen.

Spontant känns det som att Ribas kan bli en utomordentlig ersättare till Jonathan Herrera, som numera spelare i San Lorenzo, och förhoppningsvis hinner Berti skruva på alla nödvändiga muttrar inför den kommande säsongen.