Nya huvudbry för Scaloni – Pavón kan missa VM-kvalet

Cristian Pavón är en av flera spelare som mest troligt inte kommer att finnas med när det argentinska landslaget samlas under den nästkommande vecka.

Lionel Scaloni kliar sig säkerligen i huvudet inför VM-kvalet som stundar runt hörnet. Det har nämligen knappast varit några oproblematiska förberedelser för förbundskapten.

Walter Kannemann har drabbats av Coronaviruset och hålls isolerad hemma i Brasilien, Renzo Saravia har dragit av sitt ena korsband och kommer definitivt inte vara tillgänglig i nästa vecka.

Samtidigt har målvakten, Agustín Marchesín, åkt på en smäll i Portos senaste ligamatch, och kommer inte att ansluta. Sist men inte minst fick Joaquin Correa i Lazio en muskelskada i förra veckan och kommer rehabilitera sig hemma i Italien.

Nu kan även Cristian Pavón komma att adderas till denna lista av bortfall. Yttermittfältaren har nämligen en hel del svårigheter vad det gäller att ta sig till Argentina ifrån USA.

Först och främst måste han ta sig ifrån Los Angeles till Madrid – för att där ansluta till det chartrade planet som ska ta övriga europeiska spelare till Argentina. Sen när han kommer tillbaka till USA måste han sitta i 10 dagars karantän, vilket kommer rendera i att han missar en handfull ligamatcher.

Nu tyder det mesta därför på att Pavón inte kommer ansluta till landslagssamlingen då det logistiska är en aningen komplicerat.

Scaloni kommer mest troligt att släppa den slutgiltiga truppen, inför VM-kvalet, under söndagen eller måndagen. Detta för att då få en bättre bild av vilka spelare som kommer att finnas tillgängliga mot Ecuador och Bolivia.