Många mål – och en del oväntade resultat i dagens träningsmatcher

En hel drös med träningsmatcher spelades under lördagen där många lag i Liga Profesional deltog. Här kommer en kortare genomgång av matcherna.

Först ut var Talleres mot Instituto som redan klockan 9:00, lokal tid, sprang ut på Mario Alberto Kempes för att drabba samman. Matchen visades dock ingenstans på nätet och inga journalister tilläts inne på arenan. Därför är det enda vi egentligen kan konstatera ifrån denna tillställning att inget lag gick vinnande ur den – matchen slutade mållöst, 0-0.

En halvtimme efter Talleresmatchen drog Huracán mot Arsenal igång. Två lag som hade helt olika typer av fjolårssäsonger, där Arsenal var en överraskning sett ur positiv bemärkelse och Huracán åt motsatt håll. Dagens match blev dock raka motsatsen till detta. Huracán var det klart bästa laget och vann fullt rättvist med 4-2. Arsenals tränare, Sergio Rondina, konstaterade efteråt att man gjorde alldeles för många misstag och hade mycket att slipa på framöver.

Talleres mot Instituto slutade mållöst.

Samtidigt spelades såväl Godoy Cruz mot Gimnasia Mendoza som Vélez Sarsfield mot Lanús. Den förstnämnda matchen slutade mållös och enligt rapporterna därifrån var det ingen sprudlande tillställning.

I den andre drabbningen vann Vélez Sarsfield med 2-1 efter att Lucas Janson och Juan Lucero gjort hemmalagets mål. Framförallt det andra målet var väldigt vackert och Vélez har nu inlett träningsmatchandet med två raka segrar. Pellegrinos lagbygge ser onekligen spännande ut.

River Plates reserver, eller rättare sagt dom spelarna som inte fått särskilt mycket speltid i Copa Libertadores, mötte San Lorenzo med båda bröderna Romero i startelvan. Matchen slutade 3-3 i en tillställning som svängde fram och tillbaka.

Lite oväntat gjorde Gino Peruzzi två mål för San Lorenzo och Óscar Romero det tredje. För River Plate stod bl.a. anfallstalangen Federico Girotti för ett av målen och kanske sköt han sig ett steg närmare att få chansen även i tävlingsmatcherna.

Atlético Tucumán och Central Córdoba spelade två träningsmatcher där bortalaget vann den första med 2-1 innan match nummer 2 slutade oavgjort, 1-1.

Independiente och Gimnasia spelades också dubbla träningsmatcher under lördagen där Maradonas lag valde att ställa upp med sina starkaste elva i den första matchen och ett reservlag, med många ungdomsspelare, i den andra. Pusineri – och hans Independiente ställde upp med en mix i båda.

Första mötet vanns av Gimnasia med 1-0 efter mål av Lucas Barrios medan Independiente vann den andra med hela 4-0. Trots det sistnämnda resultatet tror jag ändå att Maradona är hyfsat nöjd med dagens insatser. Förstaelvan såg väldigt bra – och stabila ut.

Newell’s Old Boys spelade sin andra raka 1-1-match när man tog sin an Atlético Rafaela under lördagen. Precis som mot Unión, under den föregående helgen, var det Nacho Scocco som stod för Rosarioklubbens mål även i lördagens möte med Rafaela.

Nacho Scocco blev målskytt igen för sitt Newell’s Old Boys.

På tal om Unión hade dom inte jättemycket att sätta emot Kily Gonzálezs Rosario Central. Faktum är att Central såg livligare ut än på flera säsonger. Lucas Gamba stod för lagets båda mål och i slutändan vann Central helt rättvist med 2-1.

I kvällens sista match besegrade Banfield Diego Daboves Argentinos Juniors med hela 3-0. Fabián Bordagaray gav hemmalaget en 2-0-ledning redan under den första halvleken och såg ut att vara i samma goda slag som under sin tid med Defensa y Justicia. Även Mauricio Cuero var på spelhumör i sin återkomst till Banfield. Argentinos kändes allmänt trötta och hade svårt att skapa några farliga målchanser framåt.