Racing vann – klara för åttondelsfinal

Såväl Racing Club som River Plate vann sina respektive matcher under natten mot torsdagen och är klara för åttondelsfinal av Copa Libertadores.

För Racings del handlade det om en 2–1-seger mot Club Nacional i Montevideo. Beccaceces lag tog omgående tag i taktpinnen och var det klart bästa laget under, i stort sett, hela matchen. 

Man tog också ledningen efter 17 minuter genom Nicolás Reniero. Ett hårt – och väl avvägt avslut överlistade uruguayanernas målvakt. Extra skönt för just Reniero med tanke på att han missade en straff mot Alianza Lima under den föregående veckan. 

Club Nacional skapade dock några farliga chanser även dom, men kvitteringsmålet var mer dråpligt än logiskt. Racings vänsterback, Alexis Soto, lyckades på något vänster nicka in bollen i eget mål efter bara knappa tio minuter spelade av den andra halvleken. 

Omgående tog dock Racing över igen och när straffen kom med kvarten kvar var det fullt rättvist. Fram steg Héctor Fértoli och hans elvametersspark var helt perfekt avvägd. Bollen letade sig upp i målvaktens vänstra kryss och Beccacece kunde skrika ut sin glädje på bänken.

Tack vare segern är Racing klara för åttondelsfinal av årets Copa Libertadores. Man går upp på samma poäng som Club Nacional, och exakt samma målskillnad, med endast en match kvar att spela.