Julián Álvarez tvåmålsskytt när River säkrade avancemang

River Plate säkrade sitt avancemang till åttondelsfinal under natten mot torsdagen efter att ha besegrat São Paulo på hemmaplan med 2–1. Stortalangen, Julián Álvarez, blev stor matchhjälte med två gjorda mål.

Matchen spelades på Independientes hemmaplan, Estadio Libertadores de América, eftersom Rivers hemmaplan, Estadio Monumental, är under ombyggnation. 

Gallardos lag var klart bättre än sina motståndare under inledningen av matchen och chockade São Paulo, som nästan såg paralyserade ut. 20-årige Julián Álvarez öppnade målskyttet redan efter 11 spelade minuter. Ett vackert förarbete av Nicolás De La Cruz bäddade upp för Álvarez avslut som inte lämnade något mer att önska.

River fortsatte sedan att trumma på och var yttersta nära att utöka sin ledning. Men Volpi i brassarnas mål gjorde några svettiga räddningar och när alla trodde att ett 2–0-mål skulle komma lyckades Diego Costa kvittera efter en hörna ifrån Reinaldo. Fram till detta ögonblick hade São Paulo inte skapat en enda ordentlig målchans. 

Men trots detta lät Gallardos lag inte sig själva att bli nedslagna utan fortsatte på samma sätt som innan. Efter 37 minuter hittade en fin passning ifrån Matías Suárez fram till Julián Álvarez som avslutade högt – och otagbart för Volpi. 

River hade sedan många lägen att utöka sin ledning och i takt med att São Paulo lyfte upp sitt lag, för att försöka få till en kvittering, kom målchanserna på löpande band. Men matchen slutade 2–1 och därmed är River Plate klara för åttondelsfinal. I den sista gruppspelsmatchen möter argentinarna gruppettan LDU Quito på hemmaplan. Här kommer det att krävas en seger om Gallardos lag ska lyckas vinna gruppen. 

Dock kan man vänta med att fundera över detta och istället glädjas åt att den första målsättningen är i hamn – avancemang ifrån gruppspelet.